İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Ayininin Ardından

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van’ın her geçen gün daha da önemli bir merkez konumuna geldiğini belirterek, “Yıllardır sahip olduğumuz değerlerin kullanılmaması nedeniyle maalesef ilimiz hak ettiği değeri görememişti” dedi. Nadiroğlu, binlerce Ermeni vatandaşın Akdamar Kilisesi’nde sorunsuz bir şekilde ibadetlerini yerine getirdiğini, bu konuda tüm Van halkının gerekli duyarlılığı gösterdiğini ve gelen konukların da buradan memnun ayrılmasının Van ve ülke adına önemli bir kazanç olduğunu belirterek, “İlimizin turizmde artık bir marka şehir oluyor, dedi. ( Bir de Ahtamar demeyi ve Surp Haç Ermeni kilisesinin isimini öğrenseler çok şey olacak. HYETERT).

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van’ın her geçen gün daha da önemli bir merkez konumuna geldiğini belirterek, “Yıllardır sahip olduğumuz değerlerin kullanılmaması nedeniyle maalesef ilimiz hak ettiği değeri görememişti” dedi.
11 Eylül 2011 tarihinde Akdamar Kilisesi’nde Ermeni cemaati tarafından yapılan ayin ile ilgili bir değerlendirme yapan Nadiroğlu, son yıllarda atılan olumlu adımlarla Van’ı yeniden bir merkez olmaya aday bir şehir haline geldiğini söyledi. Nadiroğlu, “Özellikle inanç turizmi açısından önemli bir kent olan Van’ın bu öneminin ön plana çıkması, ilimiz adına çok olumlu gelişmeler oluşturacaktır. Bu yıl ikincisi yapılan Akdamar Kilisesi’ndeki ayin, Van’ın artık inanç turizmi açısından önemli bir merkez olduğunu göstermiştir. Hükümetin almış ve oldukça doğru olduğuna inandığımız Akdamar Adası’ndaki ayin izni bizim yıllardır beklediğimiz ama geciken bir karar olmuştur. Van artık böylesi önemli organizasyonları kaldıracak kapasitededir. Halkımız, tüccarımız Van’ın bölgede önemli bir merkez olması için başlayan bu sürece çok büyük destek vermişlerdir. Bu vesile ile tüm Van halkına teşekkür ediyorum. Gelen konuklarımız turizm işletmelerimizde çok iyi ağırlanmış, Akdamar Adası için yapılan hazırlıklar ise takdir edilmiştir” dedi.
Nadiroğlu, binlerce Ermeni vatandaşın Akdamar Kilisesi’nde sorunsuz bir şekilde ibadetlerini yerine getirdiğini, bu konuda tüm Van halkının gerekli duyarlılığı gösterdiğini ve gelen konukların da buradan memnun ayrılmasının Van ve ülke adına önemli bir kazanç olduğunu belirterek, “İlimizin turizmde artık bir marka şehir oluyor. Bu organizasyonların sorunsuz geçmesi ve halkımızın duyarlılığı bizi bundan sonrası için umutlandırıyor. Tüm kurumların ve herkesin ortak amacı Van’ın hak ettiği yere gelmesidir.
Birlikte ve işbirliği içinde bu kentin kalkınması ve gelişmesi için çalışmalıyız” diye konuştu.
MİSAFİRLERİN SORUNSUZ AYRILMALARINDAN MUTLU OLDUK
Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alparslan ise, gelen misafirlerin sorunsuz bir şekilde kentten ayrılmalarının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Her ne olursa olsun gelen misafirler alışveriş yaptıklarını gördük. Uyarılarımıza binaen esnafımız gelen misafirlerimize hoşgörü ile yaklaştı. Bizi üzen tek şey, geçen seneki yoğunluğun bu sene olmaması. Akdamar ayini ile ilgili biraz daha tanıtıma ihtiyaç olduğunu gördük. Yoğunluk olmamasına rağmen yinede memnunuz. Misafirlerimiz olumsuzluklarla karşılaşmadı ve bize herhangi bir şikayet de gelmedi” dedi.

Yorumlar kapatıldı.