İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler Sarıkaya’yı Ziyaret Etti

Yıllar önce Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Burunkışla köyünden İstanbul’a göç eden Ermeni vatandaşlar her sene gelenek haline getirdiği ziyaretlerine bu senede sürdürdü… İstanbul Kocamustafapaşa Burunkışla Ermeni Derneği Başkanı Hovsep Arzuman, köyleri ziyaret etmelerindeki amaçlarının burara gelen 50 kişilik gurupta birçoğunun anne ve babaları burada doğduğunu belirterek, “Benim babam da 1922 yılında Burunkışla köyünde doğdu, bu vesile ile babamın doğduğu köyü görmek, ziyarette bulunmak, köy yaşantısının nasıl olduğunu ve işlerin nasıl yürüdüğünü merak ettiğimiz için gelip ziyarette bulunmak istedik.

Yıllar önce Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Burunkışla köyünden İstanbul’a göç eden Ermeni vatandaşlar her sene gelenek haline getirdiği ziyaretlerine bu senede sürdürdü.
Sarıkaya ilçesine bağlı Terzili kasabası, Menteşe, Bebek ve Burunkışla köylerinden İstanbul’a göç eden Ermenilerden 50 kişilik bir grup Sarıkaya ilçesine ve köylerine günübirlik ziyarette bulundu. İstanbul Kocamustafapaşa Burunkışla Ermeni Derneği Başkanı Hovsep Arzuman, köyleri ziyaret etmelerindeki amaçlarının burara gelen 50 kişilik gurupta birçoğunun anne ve babaları burada doğduğunu belirterek, “Benim babam da 1922 yılında Burunkışla köyünde doğdu, bu vesile ile babamın doğduğu köyü görmek, ziyarette bulunmak, köy yaşantısının nasıl olduğunu ve işlerin nasıl yürüdüğünü merak ettiğimiz için gelip ziyarette bulunmak istedik. Dernek başkanı olarak inşallah seneye bizler dernek aracılığı ile çocuklarımızı buralara getirerek onlara da bu virüsü bulaştırarak bu geleneğimizi seneler boyunca devam ettirmek istiyoruz. Geçen sene Burunkışla köyünde bulunan mezarlarımız bakımsız kalmış ve çevrili duvarları bile yoktu. Kaymakamımız ve belediye başkanımızın girişimleri ile mezarlığımızın duvarı çevrildi. Bizde elimizden geldiği kadarıyla çevre düzenlemesini güzelleştirmek amacıyla 70 adet fidan diktik. Tabi ki bu yetersiz. Seneye bizler İstanbul’dan yaklaşık 100 kişiyle gelerek mezarlıkların çevre düzenlemeleri çerçevesinde fidan dikme kampanyası başlatıp daha fazla fidan dikmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Kendilerini Sarıkaya’da güzel bir şekilde ağırlayan Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez ve Belediye Başkanı Ali Osman Erbir’e gösterdikleri misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eden Dernek Başkanı Arzuman, İstanbul’dan getirdikleri hediyelerini takdim etti.
 Sarıkaya Kaymakam Yaşar Dönmez, Burunkışla köyünde ki Ermeni mezarlığının etrafının çevrilip ve bu sene de fidan dikerek güzel bir alan haline getirdiklerini belirterek, “Tabi ki eksiklerimiz en önemlisinden bir tanesi de çeşme, buraya gelen ziyaretçilerimizin dini inançlarını yerine getirirken yeşil alanın olması gerekir. Yeşil bir alanın olması için suya ihtiyaç vardır bu nedenden ötürü çeşme dediğimiz gibi çok önemlidir. Bunun sözünü burada sizlerin huzurunda veriyorum elimizden gelen imkanlar doğrultusunda bu çeşmeyi en kısa sürede tamamlayacağız” dedi. Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir ise Ermeni vatandaşların bu köylerde ki atalarını unutmayarak, ilçeyi ziyaret etmelerinin kendilerini onurlandırdığını söyledi.

Yorumlar kapatıldı.