İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şükrü Saraçoğlu Stadı’nı bile talep edebilir!

Araştırmacı Yazar Aytunç Altındal, AK Parti iktidarının azınlık malları kararnamesi ile Rumların, ‘Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı arazisi’ni bile talep etme hakkı doğduğunu söyledi. Yeni Çağ gazetesinde yer alan habere göre, Yunanistan’a göç eden Rumların, kararnamenin ardından döndüğünü belirten Altındal “Büyük rant söz konusu. Rumlar, kendilerinin olmadığı halde sırf Papazın Çayırı üzerine yapıldı diye Saraçoğlu Stadı’nı sahiplenecek. Boğaz’daki taşınmazlar da tehlikede” dedi. (Bu meşhur yazar da Halaçoğlu sınıfından, göz göre göre yanıltıcı haberler üretir. Kararnamenin ardından Rumların döndüğü de olsa olsa bu yazara has bir komplo teorisi. Stad ya da Boğaz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan azınlıkların vakıflarının elinden haksız olarak alınmışsa geri verilmesi bu yazarı neden rahatsız eder o da ayrı bir soru. HYETERT)

Şike iddiaları nedeniyle şampiyonluğu tehlikeye giren Fenerbahçe’ye bir kötü haber daha geldi. AK Parti’nin çıkardığı azınlık mallarının iadesini öngören Kanun Hükmündeki Kararname, Fenerbahçe’nin stad ve tesislerini tehlikeye soktu.
Araştırmacı Yazar Aytunç Altındal, AK Parti iktidarının azınlık malları kararnamesi ile Rumların, ‘Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı arazisi’ni bile talep etme hakkı doğduğunu söyledi.
Yeni Çağ gazetesinde yer alan habere göre, Yunanistan’a göç eden Rumların, kararnamenin ardından döndüğünü belirten Altındal “Büyük rant söz konusu. Rumlar, kendilerinin olmadığı halde sırf Papazın Çayırı üzerine yapıldı diye Saraçoğlu Stadı’nı sahiplenecek. Boğaz’daki taşınmazlar da tehlikede” dedi.
Azınlıklara iade edilecek arazilerin en önemli bölümünün Rumlara ait olduğuna dikkat çeken Altındal, “Buralara yapılacak olan inşaatlar, buralardan gelecek paralar hatta Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın ve tesislerinin yerleri bile tartışma konusudur. Fenerbahçe’nin stadı Papazın çayırı diye bilinen yerdi. Orasının bile iadesi gündeme gelebilecek. İade derken tazminatının ödenmesiyle bu olay yıllardır hazırlanmakta olan AB tarafından da istenen büyük bir tazminat olayının bir parçası yani ortada bir tazminat var. Esas konu tazminat sonrasındaki durum…” diye konuştu.
ERDOĞAN’DAN BAYRAM HEDİYESİYDİ
Azınlık mallarının iadesini öngören kararnameyi imzalayan Başbakan Erdoğan’ın iftar davetinde verdiği müjde Rum papazını mutlu etmişti.
http://www.internethaber.com/fenerbahcenin-stadi-da-tehlikeye-girdi-369588h.htm

Yorumlar kapatıldı.