İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Günay kilise gibi camiye el attı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Çeşme’ye bağlı Alaçatı beldesindeki Pazaryeri Camii’ndeki restorasyonu tekrar inceleyeceğini söyledi. Caminin bir kısmında kiliseye ait Frenk kalıntıları olduğunu belirten Günay, bu alanın sadece özel günlerde özel misafirlere açıldığını kaydetti.Kiliseye dönüştürülen camideki restorasyonu inceleyecek

Günay: Kiliseye dönüştürülen camideki restorasyonu inceleyeceğim.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Çeşme’ye bağlı Alaçatı beldesindeki Pazaryeri Camii’ndeki restorasyonu tekrar inceleyeceğini söyledi. Caminin bir kısmında kiliseye ait Frenk kalıntıları olduğunu belirten Günay, bu alanın sadece özel günlerde özel misafirlere açıldığını kaydetti.
Haymana’da bir otel inşaatının temel atma törenine katılan Bakan Günay, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı beldesindeki Pazaryeri Camisi’nin, restorasyonuna ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine Günay, restorasyon yapılan yerin hala cami olarak kullanıldığını söyledi. Günay; “Seçim sırasında mekanı gördüm. Cami olarak kullanılıyor.” dedi.
AA
Kaynak: haber5.com
http://www.pirsushaber.com/gunay-kilise-gibi-camiye-el-atti-84002n.html

Yorumlar kapatıldı.