İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransız milletvekilleri: Karabağ’ın ″Kosova olmaya″ hakkı var

Fransız milletvekilleri, ″Karabağ halkı bağımsızlığını ilan etmeye ve uluslararası toplum tarafından tanınmaya –örneğin Kosova’nın olduğu gibi- hakkı var″ kanaatinde.

Özgürlük Radyosu’nun verdiği bilgiye göre 22 Ağustos’ta Karabağ’lı parlamenterlerle buluşmaları esnasında Fransa Millet Meclisi Ulusal Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu bşk., ″Halk Hareketi Birliği″ Grubu üyesi Guy Teissier sözlerinin devamında şunları da kaydetti: ″Acaba bir asır sonra bir diktatörün keyfi yüzünden Dağlık Karabağ Ermeni halkı niçin, kendisinin olan topraklar üzerinde yaşamakta tekrar zorluklara sahip olsun?″.
Sözlerine ″Niçin susup, bu bölgede tarihi olarak burada çok derin kökleri olan bu insanların yaşamaya hakları olduğunu konuşmayalım?″ diyerek devam eden Guy Teissier, Dağlık Karabağ’a 3 çalışma arkadaşıyla ″Dağlık Karabağ’ı daha yakından tanıma ve çatışmaya ilişkin daha iyi bir tasavvur sahibi olma″ amaçlı olarak ziyaret ettiler.
Guy Teissier ″Ermenistan’ı ziyaret ederek bu ülkeye yönelik dostluğumuzu, Dağlık Karabağ’ı ziyaret ederekse bu ülkeyle dayanışmamızı gösteriyoruz″ dedi.
Fransa-Dağlık Karabağ parlamentolararası temasları artık geleneksel bir hal almakta. Son birkaç yılda Fransız milletvekili Francois Roshbluan başkanlığındaki parlamenterler heyeti birkaç kez Dağlık Karabağ’ı ziyaret ettiler; hatta Azerbaycan tarafından ‘Kara liste’ye bile alındılar.
Guy Teissier, Dağlık Karabağ’da ″Dostlarımızı ziyaret ederek kötü olan ne yapıyoruz? Acaba biz bu özgür ülkeyi ziyaret etme ve dostlarımızı serbestçe görme hakkına sahip değil miyiz?″ sorularını yüksek sesle ifade etti.
Fransa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu sekreteri, Vien kenti belediye bşk. Jacques Remile, kendisinin şahsen Dağlık Karabağ’a, Karabağ mücadelesine yönelik büyük hayranlığını ve ″Karabağ halkının bağımsızlığını ilan etmeye ve uluslararası toplum tarafından örneğin Kosova’nın olduğu gibi tanınmaya hakkı var″ demeye geldiğini belirtti.
Fransız parlamenterler ziyaretleri çerçevesinde Dağlık Karabağ cumhurbaşkanı Bako Sahakyan tarafından da kabul edildiler.
 http://news.am/tur/news/71689.html

Yorumlar kapatıldı.