İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ana Taht’ta Arshile Gorky ve diğer modern dönem ressamların yapıtları sergilenecek

Dünya Ermenileri Katolikosu Garegin II, 23 Ağustos’ta Sergo Yeritsyan ve Ermenistan ressamlar Birliği Bşk. Karen Ağamyan refakatindeki «Ermeni Paleti» Uluslararası Ressamlar Festivali katılımcılarını kabul etti…Buluşmada Ana Taht az. Etchmiatsin Müzelerinde muhafaza edilen tablolar, bunlar yenilerinin katılımı, seçim ve temini konularından da bahs edildi. Garegin II, ressamlara «Khrimyan Hayrik Müzesi»nin ilerde Ana Taht Az. Etchmiatsin rsim galerisi olarak hizmet göreceğini, burada Arshile Gorky yanısıra modern Ermeni ressamların eserlerinin sergileneceği bilgisini verdi.

Dünya Ermenileri Katolikosu Garegin II, 23 Ağustos’ta Sergo Yeritsyan ve Ermenistan ressamlar Birliği Bşk. Karen Ağamyan refakatindeki «Ermeni Paleti» Uluslararası Ressamlar Festivali katılımcılarını kabul etti.
Ana Taht Enformasyon Merkezinden NEWS.am’e verilen bilgiye göre; Festival katılımcılarının Ana Taht A. Etchmiatsin’i ziyaretini memnuniyetle karşılayan Garegin II, bu önemli inisiyatif organizatörlerini kutsadı ve takdir etti. Katolikos Garegin II, halklar arasında kültürel bağları güçlendirerek  kardeşlik ve işbirliğinin pekişmesine katkıda bulunan benzeri etkinliklerin önemine dikkat çekti.
Katolikos, bu uluslararası festivalin, sanatçılara yeni temas ve verimli deneyim nakline fırsat vererek sürekli olması yönünde umudunu ifade etti.
Buluşmada Ana Taht az. Etchmiatsin Müzelerinde muhafaza edilen tablolar, bunlar yenilerinin katılımı, seçim ve temini konularından da bahs edildi. Garegin II, ressamlara «Khrimyan Hayrik Müzesi»nin ilerde Ana Taht Az. Etchmiatsin rsim galerisi olarak hizmet göreceğini, burada Arshile Gorky yanısıra modern Ermeni ressamların eserlerinin sergileneceği bilgisini verdi.
http://news.am/tur/news/71768.html

Yorumlar kapatıldı.