İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan cumhurbaşkanı Panarmenyan Oyunları kapanış törenine katıldı

Oyunların katılımcılarına hitap eden Serj Sarkisyan şunları söyledi: ″Hepimizi bu harikulade etkinliği yüksek düzeyde ornanizasyonu  ve gerçekleştirilmesinden öürü kutluyorum. Tüm kazananları kutluyorum, ancak bu spor etkinlikleri esnasında yenilenler olmadığına eminim, çünkü biz hepimiz başkent Erivan’da tabii ki yarışmak için ancak aynı zamanda yeni tanışıklıklar yeni arkadaşlar kazanmak için toplandık. Dünyanın farklı köşelerinde,farklı mekanlarında yaşamakla beraber büyük bir ortak paydaya sahibiz, biz hepimiz Ermeniyiz.″

Cumhurbaşkanı, birçok oyun katılımcısının bir sonraki Paarmenyan Oyunların dört yılda bir değil de, daha çabuk gerçekleştirilmesi arzusundan ötürü sevincini ifade ederek ″Hepinize iyi yolculuklar diliyorum; yurdun sıcaklığından bir dilim sizinle beraber götürmenizi ve bir sonraki sefer Ermenistan’a gelene dek bu anılarınızı korumanızı diliyorum.
Ve her zaman emin olunuz ki, sizlerden her biri bizim için arzu edilir şahsiyettir. Sizin Ermenistan’a sadece Panarmenyan Oyunlar vesilesiyle gelmenizi değil, aksine bunun için tüm fırsatları kullanmanızı arzuluyoruz.″
Etkinlik esnasında cumhurbaşkanıPanarmenyan Oyunları Dünya Komitesi tarafından 5 farklı kategoride verilen özel ödülleri sundu. «En iyi heyet» ödülünü Buenos Aires (Arjantin) , «Adil oyun için» ödülünü Urmiye (İran), «Sportif ruh ve sabır gösteren heyet» ödülünü Chaldir (Rusya), «V. Panarmenyan Oyunları Keşfi» ödülünü Sasun heyeti, «V. Panarmenyan Oyunları güzeli» ödülünü Kristine Nacaryan (Kudüs) kazandı.
Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, V. Panarmenyan Oyunları kapanışı vesilesiyle düzenlenen gala konsere de katıldı.
Oyunların kapanış töreni öncesi cumhurbaşkanı Erivan ″Mika″ Spor Tesisinde V. Panarmenyan Oyunları çerçevesinde Erkekler basketbol müsabakası finan karşılaşmasına katıldı. Sarkisyan ilk 3 dereceye giren Los Angeles, Soçi ve Glendale takımlarını ödüllendirdi ve galibiyetlerinden ötürü kutladı.
Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan geçen hafta esnasında Panarmenyan Oyunları Dünya Komitesi (PODK) üyeleriyle, Spor Grupları başkanları ve oyunların katılımcısı sporcularla buluşmalar gerçekleştirdi. Buluşmalar esnasında cumhurbaşkanı oyunların sponsorlarına, organizatörlerine, PODK üyelerine Panarmenyan Oyunları Dünya Komitesi tarafından verilen ödül ve armağanları sundu.
 http://news.am/tur/news/71611.html

Yorumlar kapatıldı.