İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni siyaset uzmanı: Önümüzdeki iki yıl Karabağ sorununun çözümü sürecinde ilerleme olmaz

Açıklama 18 Ağustos’ta bir basın toplantısı düzenleyen Kafkasya Enstitüsü direktörü Aleksandr İskandaryan’dan geldi. İskandaryan’a göre; canlılık beklemeye gerek yok zira müzakere sürecinde yer alan tüm ülkelerde, Ermenistan’dan başlayarak Rusya’ya kadar seçimler gerçekleştirilecek. Bu, anılan ülke elitlerinin dikkatlerini iç siyasete odaklayacakları anlamına gelmekte.

Önümüzdeki iki yıl Karabağ sorununun çözümü sürecinde canlanma beklemeye gerek yok. Açıklama 18 Ağustos’ta bir basın toplantısı düzenleyen Kafkasya Enstitüsü direktörü Aleksandr İskandaryan’dan geldi.
İskandaryan’a göre; canlılık beklemeye gerek yok zira müzakere sürecinde yer alan tüm ülkelerde, Ermenistan’dan başlayarak Rusya’ya kadar seçimler gerçekleştirilecek. Bu, anılan ülke elitlerinin dikkatlerini iç siyasete odaklayacakları anlamına gelmekte.
Batının dikkat merkezinde ise şu anda Yakın Doğu’daki olaylar var diyen İskandaryan ″Karabağ sorunu Batılı ülkeler için öncelikli değil. Türkiye de, seçimler sonrasında iç sorunlar ve Suriye’de yoğunlaşan olaylarla meşgul″ dedi ve uluslararası toplum tarafından  çatışmacı taraflara yönelik baskının güçlendirilmesinin de beklenmesine gerek olmadığını sözlerine ekledi.
http://news.am/tur/news/71301.html

Yorumlar kapatıldı.