İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkolog: Türkiye devleti Ermenistan ve Ermeni halkına daima agresya ve düşmanlık gösterecektir

Türkolog Ruben Melkonyan, Türkiye devleti kişilerden bağımsız olarak  Ermenistan ve Ermeni halkına daima agresyan ve düşmanlık gösterecektir.  ″Generaller onlarca yıl belirleyici bir rol oynadılar, ancak son yıllarda başbakan Erdoğan’ın AKP ve generaller arasında yoğun bir mücadele devam ediyordu, bu Erdoğan’ın galibiyetiyle sonuçlandı. Bu arada Türkiye’de yüksek dereceli askerlerin tutuklanması olağan bir görünüm kazandı, Genelkurmay ise buna karşı duramıyor″ dedi.

************** 
Türkiye devleti kişilerden bağımsız olarak  Ermenistan ve Ermeni halkına daima agresya ve düşmanlık gösterecektir. NEWS.am muhabirine açıklamada bulunan Türkolog Ruben Melkonyan, Türk askeri yönetim kademelerindeki son değişiklikleri yorumladı.
R. Melkonyan, Türk asker yönetim kademesindeki değişikliklerin, Türkiye’nin modern tarihinde bir dönüşüm olduğunu belirterek ″Generaller onlarca yıl belirleyici bir rol oynadılar, ancak son yıllarda başbakan Erdoğan’ın AKP ve generaller arasında yoğun bir mücadele devam ediyordu, bu Erdoğan’ın galibiyetiyle sonuçlandı. Bu arada Türkiye’de yüksek dereceli askerlerin tutuklanması  olağan bir görünüm kazandı, Genelkurmay ise buna karşı duramıyor″ dedi.
Türkolog, Türliye’de birçok askeri darbeler olduğunu  hatırlattı. Ancak başbakan Erdoğan’ın jeopolitik durumu ve varolan sorunları kullanarak, Türkiye’de askeri darbe olasılığını etkisizleştirdiğine dikkat çekti.
Ruben Melkonyan’ın ifadesiyle yeni Genelkurmay başkanı geçici bir figür ve Erdoğan’ın etkisi altında. Ayrıca yeni Genelkurmay başkanının Kürtlere yönelik agresif tutumu, TSK ve Türk Siyasal Sisteminin tutumuyla uyumlu.
Türkiye cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Necdet Özel’in Genelkurmay başkanlığına atanmasını onaylandığını kaydedelim. Selef Genelkurmay bşk. Işık Koşaner, geçen hafta sürpriz bir şekilde istifa etmişti. Koşaner’le beraber Yüksek Askeri Şura öncesinde Kara, Deniz ve Hava kuvvetleri komutanları da istifalarını verdiler.
 http://news.am/tur/news/70193.html

Yorumlar kapatıldı.