İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD Senatosunda Türkiye-Kafkasya Konulu Toplantı

ABD Senatosu Dış İlişkiler ve Dış Finans Komiteleri’nde bugün ve yarın Türkiye ve Kafkasya ile ilgili konuların ele alınacağı birer toplantı yapılacak… Ermenistan’a yapılması planlanan 60 milyon dolar yerine toplam 40 milyonluk bir yardım ayrılması teklifi kabul gördü. Senatörlerin aynı zamanda Dağlık Karabağ’ı dış yardım listesine almamaları Amerika’daki Ermeni toplumunun tepkisine neden oldu. Bu nedenle de Ermeniler, Ermenistan’a yardım hacmini artırmayı, Karabağ’a mali yardım ayırmayı, Azerbaycan’a ise hiçbir yardımın yapılmamasını talep ettiler.

 Toplantıda Amerika’nın Ankara Büyükelçisi görevine atanan Francis Ricciardone’nin adaylığı konusu ele alınacak.
 Ermeni yanlısı senatörler, Obama tarafından tayin edilen Ricciardone’nin adaylığının onaylanmasına karşı çıkmışlar ve bu nedenle de büyükelçiyi “Ermeni soykırımı”, Türkiye’deki dini özgürlüklerin durumu ve Amerika-Türkiye ilişkileri konusunda konuşması talebinde bulunmuşlardı.
 Bunların yanı sıra toplantıda gelecek yıl için yardım planı gözden geçirilecek. Ermenistan’a yapılması planlanan 60 milyon dolar yerine toplam 40 milyonluk bir yardım ayrılması teklifi kabul gördü.
 Senatörlerin aynı zamanda Dağlık Karabağ’ı dış yardım listesine almamaları Amerika’daki Ermeni toplumunun tepkisine neden oldu. Bu nedenle de Ermeniler, Ermenistan’a yardım hacmini artırmayı, Karabağ’a mali yardım ayırmayı, Azerbaycan’a ise hiçbir yardımın yapılmamasını talep ettiler.
http://www.avim.org.tr/bultentekli.php?haberid=37207

Yorumlar kapatıldı.