İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Minas Durmazgüler’e sukisat hazırlığında ikinci dava başladı

Ermeni cemaati lideri Minas Durmazgüler’e suikast hazırlığına ilişkin açılan ikinci davanın ilk duruşması görülmeye başladı. İddianamede Durmazgüler suikastinin yapılacağı silahın, İbrahim Şahin tarafından Garip İrfan Torun’a verildiği ileri sürülüyor.

Ermeni cemaati lideri Minas Durmazgüler’e suikast hazırlığına ilişkin açılan ikinci davanın ilk duruşması görülmeye başladı. İddianamede Durmazgüler suikastinin yapılacağı silahın, İbrahim Şahin tarafından Garip İrfan Torun’a verildiği ileri sürülüyor. Aynı soruşturmaya ilişkin Emrah Gönenci ve Bekir Çelik hakkında hazırlanan ilk iddianamede bu konunun eksik olduğunun anlaşıldığı belirtilen 2. iddianamede, bu eksikliğin de giderilmiş olduğu anlatılıyor.

    Sivas Ermeni cemaati lideri Minas Durmazgüler’e düzenlenmesi planlanan suikastte kullanılması için İbrahim Şahin tarafından Garip İrfan Torun’a glock marka silah temin edilmesine ilişkin dava, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Duruşmada, 2. Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan ancak bu davada tutuksuz olarak yargılanan İbrahiş Şahin ile diğer tutuksuz sanık Garip İrfan Torun hazır bulundu.
    Duruşmaya, hazır bulunan sanıkların kimlik tespitleri ile başlandı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, önce sanık Torun’a, ardından da Şahin’in kimlik bilgilerini sordu. Demans hastası olan ve kulaklık kullanan sanık Şahin, mahkeme başkanı Özese’nin sorularını duyamayınca mübaşir Aydın Arslan, başkan Özese ile Şahin arasındaki irtibatı sağlamakla görevlendirildi. Mübaşir Arslan, Başkan Özese’nin sorularını, sanık Şahin’in kulağının yakınında yüksek sesle tekrar ederek kimlik tespitinin yapılmasına yardımcı oldu.
    Her iki sanık da tutuksuz olmasına rağmen İbrahim Şahin tutuklu sanık bölümüne alınırken diğer sanık Torun, müdahil avukatların oturduğu bölüme alındı. Sanıkların kimlik tespitlerinin tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali
Pekgüzel tarafından iddianamenin okunmasına başlandı.
http://www.timeturk.com/tr/2011/08/03/minas-durmazguler-e-sukisat-hazirliginda-ikinci-dava-basladi.html

Yorumlar kapatıldı.