İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gandzasar Kilisesinde V. Panarmenyan Ermeni Olimpiyatları meşale yakma töreni gerçekleştirildi

Dağlık Karabağ Cumhurbaşkanı (DKC) Bako Sahakyan bugün 2 Ağustos’ta Gandzasar Sp. Hovhannes Mkrtiç Kilisesinde V. Panarmenyan Ermeni Olimpiyatları meşale yakma törenine katıldı ve bir konuşma yaptı.

DKC Cumhurbaşkanlığı basın sekreterliğinden NEWS.am’e verilen bilgiye göre; tören-ayine Ermeni Apostolik Kilisesi Karabağ Diyakosluğu ruhani önderi Başepiskopos Pargev Martirosyan, Millet Meclisi bşk. Aşot Gülyan, Panarmenyan Olimpiyat Oyunları Dünya Komitesi bşk. İşkhan Zakaryan, Ermenistan ve Karabağ’dan birçok konuk katıldılar.
Bako Sahakyan törende hazır bulunanlar hitabında şunları kaydetti:
«Eski Karabağ topraklarında sizleri selamlamaktan mutluyum.
Sayılı dakikalar sonrasında Gandzasar Sp. Hovhannes Mkrtiç Kilisesnde V. Panarmenyan Ermeni Olimpiyatları meşalesi yakılacak. Ve bu rastlantı değil. Son 20 yıl esnasında Karabağ, tüm Ermenilerin bir araya geldiği bir sembol haline dönüştü.
Benzeri etkinlikler aynı şekilde Ermenistan-Karabağ-Diaspora dirayetli ve yıkılmaz troykasının tanığıdır. Aynı zamanda bu Troyka’nın daimi pekişmesi açısından biz Pnarmenyan Oyunların rolünü önemsiyoruz, bunlar mahiyetleri icabı sadece yarışmalar değil aynı zamanda halkımızın dayanışma ve birlikteliğinin bir yansımasıdır. Galibiyet ruhu herbir Emenide her zaman güçlü olmalı ve yenilmezlik yolunda bize eşlik etmeli.
Olimpiyat Oyunlarına farklı kent takımları yanısıra Karabağlı yaklaşık 100 sporcu da katılıyor. Onlar meşakkatle çalıştılar ve yarışmalarda dereceye girmek için layıkınca katılım ve mücadeleye hazırlar. Biz Karabağ’da  oyunların gidişatını ve sporcularımızın katılımını büyük bir dikkatle takip edeceğiz.
V. Panarmenyan Ermeni Olimpiyatları tüm katılımcılarına başarı ve iyi dilekler temenni ediyorum. Bu oyunlar size yeni bir kuvvet ve şevk versin ve daha büyük galibiyetlerin başlangıcına dönüşsün.»

Yorumlar kapatıldı.