İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dışişleri Bakanlığı: Ermenistan cumhurbaşkanının konuşması vesilesiyle Türkiye’de yükselen histeri suni

Ermenistan Dışişleri Bakan yardımcısı Şavarş Koçaryan, ″Biliyor musunuz, intibaım Türklerin sorunun tam yanıtını okumadıkları veya kısaca topluca sözün bir kısmına yaslanarak söylemek istediklerini söyledikleri yönünde. Gerçekte benzeri soruya Ermenistan cumhurbaşkanının yanıtı ciddi, çok yönlü ve düşüncelidir, bunu Türkler algılamıyorsa, bu açıkça onlara gerekmiyor.″Koçaryan’a göre her halükarda yükseltilen histeri sadece suni değil aynı zamanda çoklarına sonuçlar çıkarmaya mahal vermeli.” dedi.

**********
Ermenistan cumhurbaşkanının konuşması vesilesiyle Türkiye’de yükselen histeri her halükarda sadece suni değil aynı zamanda çoklarına sonuçlar çıkarmaya mahal vermeli.
Konuya ilişkin NEWS.am muhabirine açıklamada bunun Ermenistan Dışişleri Bakan yardımcısı Şavarş Koçaryan, Türkiye başbakanı ve Dışişleri Bakanlığının Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Tsaghkadzor’da düzenlenen Panarmenyan V. Ermeni Dili-Edebiyatı, Ermeni Dünyası Bilgi Olimpiyatı katılımcılarıyla buluşması esnasında Diasporalı bir Ermeni gencin sorusuna verdiği yanıta ilişkin eleştiriyi yorumunda şunları kaydetti:
″Biliyor musunuz, intibaım Türklerin sorunun tam yanıtını okumadıkları veya kısaca topluca sözün bir kısmına yaslanarak söylemek istediklerini söyledikleri yönünde. Gerçekte benzeri soruya Ermenistan cumhurbaşkanının yanıtı ciddi, çok yönlü ve düşüncelidir, bunu Türkler algılamıyorsa, bu açıkça onlara gerekmiyor.″
Koçaryan’a göre her halükarda yükseltilen histeri her halükarda sadece suni değil aynı zamanda çoklarına sonuçlar çıkarmaya mahal vermeli.
NEWS.am daha önce Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Tsaghkadzor’da düzenlenen Panarmenyan V. Ermeni Dili-Edebiyatı, Ermeni Dünyası Bilgi Olimpiyatı katılımcılarıyla buluşması esnasında okul öğrencilerinden birinin ″Gelecekteki Ermenistan hangi sınırlara sahip olacak? Acaba Batı Ermenistan, Ararat’la beraber bize geri döner mi?″ sorusuna Serj Sarkisyan’ın şu yanıtı verdiğini bildirmişti:
«Bütün bunlar sana ve senin nesline bağlı. Benim neslim, kendi önüne koyduğu sorumluluğu icra etti, 90’lı yılların başında yurdumuzun parçalarından biri olan Karabağ’ın düşmanlardan korunması gerekliydi, biz bunu başarabildik. Ve ben bunu herhangi birini eleştirmek için söylemiyorum.
Her bir neslin bir görev olduğunu ve görevi icra edebilmesi gerektiğini, iyi icra edebilmesi gerektiğini söylemek istiyorum. Eğer sen ve yaşıtların gayret ve şevk esirgemezseniz, sizlerden büyük ve sizlerden küçük olanlar sizin gibi tutum alırlarsa, biz dünyanın en iyi ülkelerinden birine sahip olacağız.
İnan ki birçok durumda ülkenin ağırlığına toprak ölçüsüyle karar verilmemekte. Ülke modern olmalı, güvenli olmalı, müreffeh olmalı ve bunlar herhangi bir halka dünyanın bilinen, güçlü, tanınmış halklarıyla yan yana bulunma olanağı veren koşullardır. Hepimiz refah yaratabilmek için borcumuzu ödemeliyiz, hepimiz aktif, çalışkan olmalıyız.
Biz buna ulaşabiliriz, çok rahat ulaşabiliriz. Tarihte bir kez olmamak üzere biz buna ulaştık. Benim bundan şüphem yok, senin de şüphe duymamanı istiyorum. Evet! Biz, Anka kuşu gibi küllerimizden hep tekrar dirilen bir halkız».

Yorumlar kapatıldı.