İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan ve Türkiye Erivan’da gerçekleştirilecek ″Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması-2012″ye katılım için henüz başvurmadılar

Erivan’da 3 Aralık’ta gerçekleştirilecek ″Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması-2012″de Ermenistan’ı temsil edecek katılımcının elemesi için gerçekleştirilecek yarışmaya başvuru süresi, başvuru sayısı 50’ye ulaşmış olmasına rağmen 20 Haziran’dan 20 Ağustos’a kadar uzatıldı. 

Açıklama düzenlenen basın toplantısında bugün 21 Temmuz’da Devlet Televizyonu müzik prodüseri, Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması prodüseri Grigor Nazaryan’dan geldi. Nazaryan, başvuru süresinin uzatılmasını, yaz olması, çocukların kentte bulunmaması sebebiyle başvuru olanağına sahip olunmaması hususlarıyla açıkladı.
Yarışmada Ermenistan’ı kimin temsil edeceği ise 18-20 Eylül’de düzenlenecek yarışmada belirlenecek, oylamaya seyirciler de katılabilecekler. Nazaryan ″Karar çok objektif olacak; bizi öncelikle kalite ilgilendiriyor″ dedi.
Ermenistan’da yapılacak Eurovision Çocuk Şarkı Yarışmasına katılım için 12 ülke başvurmuş durumda, ancak bu listeye başka ülkeler de ekleneblir. Katılım için Gürcistan ve Rusya başvurmuş olmasına rağmen, Türkiye ve Azerbaycan henüz başvurmuş değiller.
Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması Ermenistan Delegasyonu bşk. Gohar Gasparyan açıklamasında ″Biz tüm katılımcı heyetlerin sakin, güvenli ve coşkulu zaman geçirebilmeleri için herşeyi yapacağız″ dedi.
Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması için yurt dışından konuk sanatçılar da davet edilecek ancak organizatörler bu konuda ayrıntılı bilgi vermek istemediler.
http://news.am/tur/news/68692.html

Yorumlar kapatıldı.