İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bartho Sümela’yı sevdi

SÜMELA Manastırı’nda 88 yıl aradan sonra ilk kez geçen yıl ayin yöneten Fener Rum Ortodoks Rum Patriği Dimitri Bartholomeos bu yıl da törenlere katılacak. Bu yılki törenlere katılımın çok yüksek olacağına inandığını anlatan Başkan Genç, “Geçen yıl bazı çekinceler vardı. Birçok kişi, daha önce ilde yaşanan olayların etkisi ile güvenlik anlamında tedirgindi. Ancak 15 Ağustos 2010’da bütün dünya Trabzon halkını tanıdı. Bu yıl sadece Gürcistan, Rusya ve Yunanistan’dan değil, dünyanın dört bir yanından insanlar buraya gelecek.

*******************
88 yıl aradan sonra ilk kez geçen yıl ibadete açılan Sümela Manastırı’ndaki ayini yöneten Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos, bu yıl da törenlere katılacak. Bartholomeos, geçen yılki misafirperverliği unutmadığını belirterek bu yılki gezisini 3 güne çıkardı.
Geçen yıl 15 Ağustos’ta düzenlenen ayin töreninde Trabzon’da sadece 1 gün kalan Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos’un bu yıl süreyi uzattığını kaydeden Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, “Geçen yıl sayın Bartholomeos ile uzun süre sohbet etmiştik. İstanbul’a döndükten sonra da tören öncesi ve sonrasında yaşananlardan çok memnun kaldığını bize iletti ve teşekkür etti. Türk halkının hoşgörüsünün tarihte her zaman yerini aldığını kaydederek gördükleri dostluk ve kardeşliğin kendilerini son derece umutlandırıp sevindirdiğini belirten sayın Bartholomeos, bu yıl ayinden 1 gün önce Trabzon’a gelecek, töreni yönettikten sonra 2 gün daha kalıp buradan ayrılacak” diye konuştu.
HOŞGÖRÜ VE DOSTLUĞU
DÜNYAYA GÖSTERECEĞİZ
Bu yılki törenlere katılımın çok yüksek olacağına inandığını anlatan Başkan Genç, “Geçen yıl bazı çekinceler vardı. Birçok kişi, daha önce ilde yaşanan olayların etkisi ile güvenlik anlamında tedirgindi. Ancak 15 Ağustos 2010’da bütün dünya Trabzon halkını tanıdı. Bu yıl sadece Gürcistan, Rusya ve Yunanistan’dan değil, dünyanın dört bir yanından insanlar buraya gelecek. Bu konuda bizimle bağlantıya geçenler var. Geçen yıl ayin için 500 Ortodoks gelmişti, bu yıl rakam en az 7 bin olur. 2011’de ayinin yapılacağı 15 Ağustos, pazartesi gününe geliyor. Biz cumartesi ve pazar günlerini de değerlendireceğiz, 3 gün sürecek etkinlikler planlıyoruz. Burada ayin için gelenler ile yerli halkı kaynaştıracak eğlenceler, etkinlikler düzenleyecek, büyük sürprizler hazırlayacağız. Hoşgörünün, dostluğun anlamını tüm dünyaya kanıtlayacağız.” dedi.

Yorumlar kapatıldı.