İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ukrayna Ermeni Diasporası 400 bin kişiden oluşmakta

Ermenistan Millet Meclis, başkanı Hovik Abrahamyan Ukrayna Ermeni toplumuna ilişkin olarak, bugün bu Ermeni Diasporasının sayıca 400 bin kişi olduğunu belirterek ″Geçmişte olduğu gibi bugün de Ermeniler kendi güçlerini, yetenek ve kabiliyetlerini günümüz Ukrayna’sının gelişimi için kullandıklarına eminim; Ukrayna’nın yurttaşlarımıza yönelik ihtimamlı ve dostane tutumunun bundan sonra da devam edeceği umudundayım″  dedi.

*****************
Ermenistan ve Ukrayna heyetlerinin özellikle Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi ve Euronest’te olmak üzere uluslararası kuruluşlarda işbirliğini canlandırmak gerek. Görüş bugün 11 Temmuz’da Avrupa’ta Entegrasyon Meeleleri Meclis Daimi Komisyonu bik. Naira Zohrabyan’dan Ukrayna Yüksek Radası bşk. Vladimir Litvin’i Erivan ziyareti çerçevesinde Ermenistan Millet Meclisi’ndeki buluşması esnasında geldi.
Millet Meclisi basın servisinden NEWS.am’e verilen bilgiye göre; Melis Dış ilişkiler Daimi Komisyonu bşk. Armen Rustamyan ise iki taraflı dengeli tutum ve tarafsız yaklaşımlar gösterilmesi gerekliliğinin altını çizdi.
Ermenistan Millet Meclis, başkanı Hovik Abrahamyan Ukrayna Ermeni toplumuna ilişkin olarak, bugün bu Ermeni Diasporasnın sayıca 400 bin kişi olduğunu belirterek ″Geçmişte olduğu gibi bugün de Ermeniler kendi güçlerini, yetenek ve kabiliyetlerini günğümüz Ukraynasının gelişimi için kullandıklarına eminim; Ukrayna’nın yurttaşlarımıza yönelik ihtimamlı ve dostane tutumunun bundan sonra da devam edeceği umudundayım″  dedi.
Uktayna Yüksek Radası milletvekili Nver Mkhiratyan, Ukrayna Ermeni toplumunun kendini çok emin hisettiğini ve ülkenin en saygı duyulan toplumlarından biri olduğunu kaydetti.
Meclis buluşmaları sonrasında  Ukrayna Yüksek Radası bşk. Vladimir Litvin başkanlığındaki heyet Tsitsernakaberd Anıt Kompleksini ziyaret etti. Ukraynalı milletvekilleri Ermni Soykırımı kurbanlarının manevi huzuruna çiçekler koyup saygı duruşunda bulundular, Soykırım Müzesini gezdiler. Vladimir Litvin ″Bellek Koruluğu″na çam ağacı dikti.
Ukrayna Yüksek Radası başkanı maiyetindeki Ukraynalı parlamenterlerin Ermenistan ziyareti devam ediyor.
http://news.am/tur/news/67577.html

Yorumlar kapatıldı.