İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bilici Fetva verdi,Kiliseler kapanacak!

Naif Yaşar

Sayın Bilici; AKP listelerine girip milletvekili olarak Ankara’ya gideceğini hayal edebiliyor muydu bilinmez…“Dini bütün” çiçeği burnunda sayın vekil koltuğu sağlamlaştırdıktan sonra yeniden “cihad çağrıları” yapmaya başladı. Van’da ibadete açılan bir kiliseye belediye tarafından ruhsat verildiği için sayın Vekilin keyfi kaçtı… Bu nasıl bir ruh hali? Bu ne mene bir saldırganlık psikolojisi? İnanın yorumlamada zorlanıyoruz… Sırf mesaj vermek adına, yüzyıllardır kardeşçe yaşayan Van halkının huzurunu kaçırmak için bu mesajları vererek neye katkı sunacaksınız?

Sayın Bilici; AKP listelerine girip milletvekili olarak Ankara’ya gideceğini hayal edebiliyor muydu bilinmez.Kimden ve kimlerden destek alarak bu koltuğa oturdu Van halkından ziyade kendi teşkilatının sorunu.
  
“Hayırlı Uğurlu Olsun”
Ne var ki Sayın Bilici, aday olma sürecinden, günümüze kadar talihsiz açıklamalar yapma sendromundan kurtulamadı.
Bu nasıl bir ruh hali?
Bu ne mene bir saldırganlık psikolojisi?
İnanın yorumlamada zorlanıyoruz.
Okurlarımız hatırlar ki Yüzyıllar boyu Van’ın Başkale ilçesinde yaşamlarını sürdüren Musevi kökenli komşularımız Başkale’den göç edip gittikten yıllar sonra yaşadıkları toprakları görmek üzere Elbak’a ziyarete geldiler.
O zaman bile Sayın Bilici feryat, figan edip  “ Yahudilerin Başkale’de ne işi var. Yoksa Yahudi projeleri hayata mı geçiriliyor. Vatan millet elden gidiyor, Başkale belediye başkanı Yahudileri güllerle karşıladı” naraları atıyordu.
Oysa gelen konuklar, Başkale’de bir gün bile kalmayıp eski komşularını, yakınlarına ait olan mezarları ziyaret edip geri dönmüşlerdi.
Yani anlayacağınız Bilici’nin tezahür ettiği kadar “tehlikeli” bir proje yoktu.
“Dini bütün” çiçeği burnunda sayın vekil koltuğu sağlamlaştırdıktan sonra yeniden “cihad çağrıları” yapmaya başladı.
Van’da ibadete açılan bir kiliseye belediye tarafından ruhsat verildiği için sayın Vekilin keyfi kaçtı.
Kaçırılan keyfinin verdiği huzursuzlukla yüzyıllar boyu bu topraklarda yaşayan Kürtleri “kırmançlar” diye lanse ederek aşağıdaki talihsiz açıklamayı yapma ihtiyacı duymuştur
  
“Kilise cemaatinde İranlı, Süryani ve bunun yanında Kırmançların olduğu duyurulan haberde Cuma akşamı ve Pazar günleri için arsızca, sıkılmadan halk davet edilmekte ve kiliseden faydalanmaları tavsiye edilmektedir. Misyonerlik faaliyetlerinde ibadetin gizlisi kutsal değil anlaşılan maalesef bu tür faaliyetler bölgemizde artık aleni yapılır hale gelmiştir.”
“Kilisede Türkçe, Farsça, İngilizce ve Kürtçe dillerinde dualar yapıldığı ve bu dillerde çok sayıda basılmış İncil ve ilahiler de bulunduğu kilise giderlerinin ise yurtdışındaki Hıristiyanlar tarafından karşılandığı açıkça belirtilmektedir.” Kaynak Medyavan.com…
Sayın biliciye sormak lazım “Kırmanç” deyince kim kastettiniz?
Yıllardır bu ilde yaşıyorsunuz. Milletvekili olmak için ter dökerken kürsüye çıkıp” hepimiz kardeşiz. Hepimiz aynı toprakların çocuklarıyız” diyen siz değimliydiniz.
Mensubu bulunduğunuz iktidar hükümeti Van’ın Akdamar adasında bulunan kiliseyi ibadete açmadı mı?
İlin valisi bizzat bu açılışa katılıp destek sunmadı mı?
“Haç kurulmadan biz bu kiliseye gelmeyeceğiz” diyen “Ermenilerin isteklerini iktidarınız yerine getirmedi mi?
Sayın Bilici geçmişi unutmuş olabilirsiniz. Ama bu halk geçmişi unutmaz.
Sırf mesaj vermek adına, yüzyıllardır kardeşçe yaşayan Van halkının huzurunu kaçırmak için bu mesajları vererek neye katkı sunacaksınız?
Halk, sizi oraya, huzura katkı sunmak için gönderdi.
Barışı sağlamaya katkı sunmak için gönderdi.
İstihdam yaratmak için gönderdi.
Yoksulluğa ve yolsuzluğa çare bulmak için gönderdi.
Ama SEMPAŞ gibi bir kurumun akıbeti ortada iken, kardeşkanı oluk, oluk akarken. Seçilen vekillerin mazbataları ellerinde alınır iken siz ve sizin gibi seçilmişlerin, kendilerini bu kadar erken Ankara’nın havasına kaptırmaları çok düşündürücüdür.
Siz süt ürünleri pazarlamacılığı, tavuk yumurta üreticiliği yaptığınız da daha sakindiniz.
Birkaç ay içinde ne oldu size?
Şeyh ül İslamlığa mı soyundunuz?
Unutmayın ki yine bu halkın karşısına çıkacaksınız…

http://www.habervan.com/haber_yorumla.php?haber_no=8906&kat=3

Yorumlar kapatıldı.