İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sivas katliamına yasaklı anma

Bugün 37 kişinin hayatını kaybettiği Sivas katliamının 18. yıldönümü. Sivas Valiliği bu yılki anma etkinliklerinde Bilim ve Kültür Merkezi’ne dönüştürülen Madımak Oteli’nin önünde grup halinde basın açıklaması yapılmasına izin verilmeyeceğini açıkladı.

ntvmsnbc ve Ajanslar
Güncelleme: 01:46 TSİ 02 Temmuz. 2011 Cumartesi
İSTANBUL – Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te meydana gelen ve Pir Sultan Abdal Şenlikleri’ne katılan sanatçıların kaldığı Madımak Oteli’nin yakıldığı olaylarda Asım Bezirci, Hasret Gültekin, Muhlis Akarsu, Nesimi Çimen, Metin Altıok ve Behçet Aysan gibi şair, yazar ve sanatçıların da aralarında bulunduğu 37 kişi yaşamını yitirmişti. Otelde bulunan Aziz Nesin son anda itfaiye merdiveniyle kurtarılmıştı.
Olayların 18. yıldönümünde çeşitli illerde protesto ve anma törenleri yapılacak.
Sivas Valisi Ali Kolat, bu yılki anma etkinliklerinde Bilim ve Kültür Merkezi’ne dönüştürülen Madımak Oteli’nin önünde grup halinde basın açıklaması yapılamayacağını, ancak temsilcilerin burayı ziyaret edip çiçek koyabileceğini açıkladı. Kolat, bina önüne gelinmesine müsaade edilip edilmeyeceği sorusuna, ”Grubun buraya gelmesine müsaade edilmeyecek” yanıtını verdi.
Toplantı, gösteri ve yürüyüş alanının Mevlana Caddesi olduğunu ifade eden Kolat, ”Biz kanun ne ise onu uygulamaya çalışacağız. İhtarımızı ikazımızı yapacağız. Buna rağmen ihtara ve ikaza uyulmazsa gerekli tedbirlerimizi de alacağız. O konuda da bir sorun çıkacağını sanmıyorum” şeklinde konuştu.
Sivas Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, yaptığı açıklamada katliamın yıldönümü olan 2 Temmuz’da yapılacak anma programlarının Ethembey Parkı önünden yürüyüş ile başlayacağını, grubun otel önüne gelip çelenk ve karanfil bıraktıktan sonra konuşma yapılacağını duyurdu.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25228673/

Yorumlar kapatıldı.