İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yaşam Hakkina Ve İnsan Onuruna Saygi İçin Bir İmza Ver!

Sizleri, Baskın Oran şahsında ölüm tehdidine maruz kalan muhalif aydınlarımızla dayanışmaya davet ediyoruz. Bu kampanyayı imzalarınızla desteklemenizi ve dost çevrenizi katmanızı rica ediyoruz.  SKD (Soykırım Karşıtları Derneği.

Verein der Völkermordgegner e.V. Frankfurt / Main
      SKD (Soykırım Karşıtları Derneği); Kontakt: Ali Ertem Tel.: 0049/69/5970813 E-Mail: skd@gmx.net
Yaşam Hakkina Ve İnsan Onuruna Saygi İçin Bir İmza Ver!
İnsan haklarına saygılı Okurlara, değerli Dostlarımıza çağrımızdır!
Hak ve adalet için Türkiye’de yüreğini ortaya koyan birçok aydının, hep ölüm tehdidine maruz kaldığı ve yıllardır bunlardan birçoğunun da katledildiği bizim acı gerçeğimizdir. Bu uğursuzluk hayli bir zamandır tanınmış muhalif aydınlarımızdan Baskın Oran’ın ve onun konumunda olan muhalif aydınlarımız üzerinde dolaşmaktadır. Onun Radikal gazetesinde kamuoyuna yaptığı “Devlet korkuyor mu, kolluyor mu?” açıklamayı okumuşunuzdur. Bakınız: http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalEklerDetayV3&ArticleID=1052587&Date=14.06.2011&CategoryID=42
Biz, Baskın Oran’ı ve onun gibi muhalif aydınları tehdit eden zihniyeti bildiğimiz için fazla şaşırmadık. Ancak bizleri esas kaygılandıran tavır, Türk adaletinin Sayın Oran’a yönelen ölüm tehdidini hafife alan, mazur gösteren, hatta hiçe sayan ciddiyetsiz tavrıdır. Katilleri cesaretlendiren, siyasi cinayetlere kapıları açan esas tehlike bu tavırda aranmak zorundadır. Buna karşı SKD (Soykırım Karşıtları Derneği) adına kaygılarımızı ve acil taleplerimizi içeren bir basın açıklaması yapıldı. Türkiye de Dostlarımız bu basın açıklamasını, bir imza kampanyasına dönüştürdüler. Link adresi şöyle: https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEloMzFWeXdLb1BIYXJpSkItQ3VIU3c6MQ
Baskın Oran, Türk olmayan aydınlara yönelen ölüm tehdidine ilişkin kaygılarını dile getirirken şu görüşlere yer vermektedir: “Kendim için değil ama Roni (Marguilles) için endişeliyim. Müslüman ve Türk olmadığı için onu hedef yapabilirler”
Bu güne kadar hep karanlıkta kalmış siyasi cinayetleri göz önünde bulundurarak düşündüğümüzde, bu beyanı ciddiye almayan bir adaletin, sadece bağımsızlığından değil, varlığından şüphe etmek hakkımızdır.
Farklı insanlar olmamız nedeniyle, düşüncelerimizin farklılıklar içermesinden daha doğal bir şey olamaz. Bir insanin yaşam hakkına ve insan onuruna saygı, her şeyin başında gelir. Adaletin olmadığı yerde düşünce özgürlüğünden, düşünce özgürlüğünün olmadığı yerde de, adaletten söz etmek abestir. Gerçeklerin gün ışığına çıkarılması, hiçbir baskının tehdidin kaygısı altında kalmadan özgür iradeye dayalı eleştirici yaklaşımı zorunlu kılar. Sağlıklı analizlerden köklü araştırma ve incelemelerden çıkan sonuçları kamuoyu ile paylaşmayı engellemek isteyenlerin çok derin korkuları var. Onlar korkularının ebediyen topluma egemen olmasını istiyorlar. İnsan doğasına aykırı bu ırkçı zihniyeti lanetlemenin, sorumluları ciddiyete ve görevlerini gerçek adalet anlayışına uygun bir biçimde sahiplenmeye davet etmenin, hepimizin ortak insani görevi olduğu inancındayız.
Sizleri, Baskın Oran şahsında ölüm tehdidine maruz kalan muhalif aydınlarımızla dayanışmaya davet ediyoruz. Bu kampanyayı imzalarınızla desteklemenizi ve dost çevrenizi katmanızı rica ediyoruz.
Saygılarımızla,
SKD adına: Ali Ertem, I. Bülent Gül
Ali Ertem: ertalskd@googlemail.com
                                                                         Frankfurt 20.06.2011

Yorumlar kapatıldı.