İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bağış: Ermenistan’la Birlikte Çalışma Şansımız Var

Devlet Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, Ermenistan’la ilişkiler konusunda, tarafların, “hiç kimsenin, hiçbir milletin, hiçbir ülkenin gelecekte daha fazla acı hissetmemesi için birlikte çalışma şansı bulunduğunu” söyledi.Bağış, ODTÜ ve Uluslararası Gazeteciler Merkezi (ICFJ) işbirliğiyle düzenlenen Sınırötesi Gazetecilik Seminerinin Türk, Ermeni ve Amerikalı gazeteci katılımcılarından oluşan heyeti, Başbakanlık Merkez Bina’da kabul etti.

Avrupa Birliği (AB) sürecinin, Türkiye’nin bazı zor konuları yeniden ele alması için olanak sağlayan bir süreç olduğunu belirten Bağış, bölgede refah isteyen bütün ülkelerin Türkiye’nin AB’ye üye olmasını arzu ettiklerini söyledi. Bağış, “Çünkü AB sadece politik ve ekonomik bir proje değildir, aynı zamanda insanlık tarihinin en büyük barış projesidir” dedi.
1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarıyla ilgili, 1915 yılında yaşamadığı için tam olarak ne olduğunu bilemeyeceğini vurgulayan Bağış, fakat iki tarafta da acıların yaşandığını bildiğini söyledi.
Tarihin değiştirilemeyeceğine işaret eden Bağış, “Hiç kimsenin, hiçbir milletin, hiçbir ülkenin gelecekte daha fazla acı hissetmemesi için birlikte çalışma şansımız bulunduğunu düşünüyorum. Bu, bizim ihtiyaç duyduğumuz yaklaşım” dedi.
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün cesur adımlar attıklarını belirten Bağış, bu sürecin devam ettirilmesi gerektiğini düşündüğünü vurguladı.
Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünün Türk kamuoyu için hassas bir konu olduğuna işaret eden Bağış, “Fakat eğer istek varsa çözüm de vardır” dedi. Azerbaycan’la Ermenistan arasındaki sorunların yok sayılamayacağını belirten Bağış, Türkiye için Azerbaycan’ın kan bağı da dahil çok yakın ilişkileri bulunan önemli bir ülke olduğunu söyledi.
Not: Yasak nedeniyle haberin tamamını yayımlayamıyoruz. Haberi http://www.turkishny.com/headline-news/2-headline-news/58202–ba-ermenistanla-birlikte-calma-ansmz-olduunu-duunuyorum linkinden okuyabilirsiniz.

 

Yorumlar kapatıldı.