İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AKPM Başkanı Çavuşoğlu, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan İle Görüştü

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu bugün Strasbourg’da Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile görüştü.Mevlüt Çavuşoğlu, Strasbourg’da devam eden AKPM Yaz Dönemi Genel Kurulu’na konuk devlet başkanı olarak katılan Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından AKPM Genel Kurulu’na hitap eden Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Genel Kurul’da parlamenterlerin sorularını yanıtladı.

***** 
 Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu bugün Strasbourg’da Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile görüştü.
Mevlüt Çavuşoğlu, Strasbourg’da devam eden AKPM Yaz Dönemi Genel Kurulu’na konuk devlet başkanı olarak katılan Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından AKPM Genel Kurulu’na hitap eden Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Genel Kurul’da parlamenterlerin sorularını yanıtladı.
AKPM Başkanı Çavuşoğlu, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın AKPM Genel Kurulu’na hitabı öncesinde gerçekleştirdiği konuşmada, Sarkisyan’ın 2008 yılında gerçekleştirilen seçimlerin ardından siyasi olarak zor bir dönemde Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatarak, kendisinin Cumhurbaşkanlığı döneminde ülkedeki siyasi krizi sona erdirmek için önemli adımlar atıldığını ifade etti. Sarkisyan tarafından atılan adımların Ermenistan’daki siyasi ortamın normalleşmesi alanında önemli sonuçları olduğunu söyleyen AKPM Başkanı Çavuşoğlu, ülkedeki siyasi gruplar ile başlatılan diyalog sürecinin Ermenistan’ın demokratik yeniden yapılanması için önemli bir fırsat olduğunun altını çizdi. Benzer yapıcı yaklaşım ve diyaloğun bölgesel düzeyde de güçlendirilmesi için çaba gösterilmesini ümit ettiklerini söyleyen Başkan Mevlüt Çavuşoğlu, bunun bölgedeki sorunların çözümü, bölgesel istikrar ve işbirliğinin geliştirilmesinde önemli katkıları olabileceğini vurguladı.

http://www.beyazgazete.com/haber/2011/06/22/akpm-baskani-cavusoglu-ermenistan-cumhurbaskani-sarkisyan-ile-gorustu.html

Yorumlar kapatıldı.