İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı

Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında ikinci teklif verme çağrısı bilgilendirme toplantısı Sinop’ta gerçekleştirildi…”Karadeniz havzasındaki ülkeleri kapsayan ve bölgesel düzeyde işbirliğini arttırmayı hedefleyen bu programdan Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Türkiye, Ukrayna, Ermenistan, Gürcistan ve Moldova olmak üzere 8 ülke yararlanabilmekte. Projenin amacı , “Sınır Bölgesinde Ekonomik ve Sosyal Kalkınma”, ‘Ortak Sorunlara Karşı Birlikte Çalışmak’ ve ‘Topluluklar Arası ve Yerel İşbirliğini Geliştirmek’ başlıkları altında toplanabilir. Programının ikinci teklif verme çağrısı kapsamında hibe başvurusunda bulunmak isteyenlerin program ve proje hazırlama konularında bilgilendirilmesi amacıyla Sinop’ta bulunuyoruz. Bir sonraki toplantımız 23 Haziran’da Karabük’te yapılacak.”

Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında ikinci teklif verme çağrısı bilgilendirme toplantısı Sinop’ta gerçekleştirildi.
Sinop Vira Otel’deki toplantıda, Başbakanlık Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, Mali İşbirliği Başkanlığı, Sınır Ötesi İş Birliği Programları Koordinatörü Şebnem Sözer ve Hazine Müsteşarlığı, Merkezi Finans ve İhale Birimi, İhale yöneticisi Figen Gültekin, hibe başvurusunda bulunmak isteyen katılımcılara program ve proje hazırlama konularında bilgiler verdi.
Toplantının başında katılımcılar, kurumsal kapasite geliştirme, bölgesel ve sınır ötesi işbirliği, bölgesel kalkınma, insan kaynakları, kırsal kalkınma konularında bilgilendirildi. Ardından Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında programa dahil olan il ve ülkeler konusunda katılımcılar bilgilendirdi.
Toplantıda konuşan Sözer, şunları kaydetti:
“Karadeniz havzasındaki ülkeleri kapsayan ve bölgesel düzeyde işbirliğini arttırmayı hedefleyen bu programdan Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Türkiye, Ukrayna, Ermenistan, Gürcistan ve Moldova olmak üzere 8 ülke yararlanabilmekte. Projenin amacı , “Sınır Bölgesinde Ekonomik ve Sosyal Kalkınma”, ‘Ortak Sorunlara Karşı Birlikte Çalışmak’ ve ‘Topluluklar Arası ve Yerel İşbirliğini Geliştirmek’ başlıkları altında toplanabilir. Programının ikinci teklif verme çağrısı kapsamında hibe başvurusunda bulunmak isteyenlerin program ve proje hazırlama konularında bilgilendirilmesi amacıyla Sinop’ta bulunuyoruz. Bir sonraki toplantımız 23 Haziran’da Karabük’te yapılacak. “
Bilgilendirmenin ardından katılıcıların sorularının cevaplandığı toplantı, görüş önerilerinin alınmasıyla sona erdi.
– SİNOP
(Anadolu Ajansı) 5 saat önce..[2814395]

Yorumlar kapatıldı.