İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

16.Uluslararası Kayısı Sempozyumu’nun Malatya’da Yapılması İçin Teklif Götürülecek

Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Yaşar Zengin, Ermenistan’ın başkenti Erivan’da 20-24 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan 15. Uluslararası Kayısı Sempozyumu’na, Malatya, Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Kayseri Erciyes Üniversitesi’nden katılım olacağını bildirdi. Sözü edilen toplantıya katılıp, 16. Uluslararası Kayısı Sempozyumu’nun Malatya’da yapılması için teklif götürüleceği bildiren Yaşar Zengin, Erivan’da düzenlenecek olan 15.Uluslararası Kayısı Sempozyumu’nda Malatya’yı en iyi şekilde temsil edeceklerini kaydetti. 

***************
16.Uluslararası Kayısı Sempozyumu’nun Malatya’da yapılması için teklif götürüleceği bildirildi.
Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Yaşar Zengin, Ermenistan’ın başkenti Erivan’da 20-24 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan 15. Uluslararası Kayısı Sempozyumu’na, Malatya, Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Kayseri Erciyes Üniversitesi’nden katılım olacağını bildirdi.
Sözü edilen toplantıya katılıp, 16. Uluslararası Kayısı Sempozyumu’nun Malatya’da yapılması için teklif götürüleceği bildiren Yaşar Zengin, Erivan’da düzenlenecek olan 15.Uluslararası Kayısı Sempozyumu’nda Malatya’yı en iyi şekilde temsil edeceklerini kaydetti.
Bilindiği gibi, dünya kayısı üretiminin yüzde 80’inin üretildiği Malatya’da üretilen kuru kayısının yüzde 90 civarı yurt dışına ihraç ediliyor ve Türkiye’ye yılda 250 – 350 milyon dolar civarında döviz girdisi sağlanıyor.
http://www.haber3.com/16.uluslararasi-kayisi-sempozyumunun-malatyada-yapilmasi-icin-teklif-goturulecek-905684h.htm

Yorumlar kapatıldı.