İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TBMM’ye iki Ermeni sorunu uzmanı vekil

Ermeni sorunu konusunda iki uzman milletvekili seçildi. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik AK Parti’den Ankara milletvekili, Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ise MHP’den Kayseri Milletvekili oldu. Her iki bilim adamı Ermeni sorunu üzerine yazdığı eserlerle tanınıyor.
Halaçoğlu’nun, Türk Tarihinde Ermeniler, Ermeni Tehciri ve Gerçekler, Ermeniler: Sürgün ve Göç gibi eserleri bulunuyor. AK Parti’den parlamentoya Ankara milletvekili olarak giren Prof. Dr. Seyit Sertçelik ise doktorasını Rusya’da yaptı. Moskova ve Sankt Petersburg’daki Rus devlet arşivlerine giren Sertçelik, Ermenice bilen ilk Türk tarihcisi olarak biliniyor.

Sertçelik’in 2009′da “Rus ve Ermeni Kaynakları Işığında Ermeni Sorununun Ortaya Çıkış Süreci 1678-1914″ isimli kitabı Türkçe ve İngilizce olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yayımlandı. Sertçelik’in Rusya arşiv belgeleri ve Ermeni kaynaklarını kullanarak yazdığı; 1914-1918 dönemini kapsayan kitabı da yakın bir zamanda yayınlanacak. Sertçelik, seçim çalışmalarından dolayı kitabın baskısının bir süre geciktiğini ifade etti.
Prof. Dr. Seyit Sertçelik Sertçelik, Ermeni sorunu konusunda Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun daha çok Osmanlı, kendisinin de Rus arşivleri üzerinde araştırmaları bulunduğunu, çalışmaların birbirini tamamlayıcı nitelikte olduğunu kaydetti. Sertçelik, yeni kitabında Ermeni soykırım iddialarıyla ilgili Rus arşivlerindeki önemli belgelerin yer alacağını ifade etti.
Cihan Haber Ajansı
http://yurthaber.mynet.com/detay/ankara-haberleri/tbmmye-iki-ermeni-sorunu-uzmani-vekil/17797

Yorumlar kapatıldı.