İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TİT ölüm tehditlerini sürdürüyor

Oran’a 3 yıldır yapılan ölüm tehditlerine ilişkin yapılan bütün başvuruları takipsizlikle sonuçlanırken, TİT imzası ile yapılan son tehditte Oran’a ölüm randevusu verildi. Ölüm tehditlerine karşı Oran için imza kampanyası başlatıldı…Düşünceleri nedeniyle Oran’a karşı ilki 2008 yılında başlayan TİT imzalı ölüm tehditleri şimdiye kadar defalarca tekrarlandı. Oran’a en son birkaç gün önce gelen yine TİT imzalı ölüm tehdidinde bir adım daha ileri gidilerek, Oran’ın “17 Haziran tarihinde öldürülerek, dünyaya Türk’ün gücünün gösterileceği” ilan edildi. Oran, 12 Haziran tarihinde bir gazetede yazdığı yazıda bugüne kadar kendisine yapılan ölüm tehditlerini ve bu konuda yargıya yaptığı başvuruları kaleme aldı.

Düşünce özgürlüğünü sınırlayan 301. maddeden yargılanan ve sürekli tehdit edilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ermeni gazetesi Hrant Dink’in katledilmesi sürecine benzer bir süreç, bu defa Prof. Dr. Baskın Oran için işliyor. Oran’a 3 yıldır yapılan ölüm tehditlerine ilişkin yapılan bütün başvuruları takipsizlikle sonuçlanırken, TİT imzası ile yapılan son tehditte Oran’a ölüm randevusu verildi. Ölüm tehditlerine karşı Oran için imza kampanyası başlatıldı.
Düşünceleri nedeniyle Oran’a karşı ilki 2008 yılında başlayan TİT imzalı ölüm tehditleri şimdiye kadar defalarca tekrarlandı. Oran’a en son birkaç gün önce gelen yine TİT imzalı ölüm tehdidinde bir adım daha ileri gidilerek, Oran’ın “17 Haziran tarihinde öldürülerek, dünyaya Türk’ün gücünün gösterileceği” ilan edildi. Oran, 12 Haziran tarihinde bir gazetede yazdığı yazıda bugüne kadar kendisine yapılan ölüm tehditlerini ve bu konuda yargıya yaptığı başvuruları kaleme aldı.
BÜTÜN BAŞVURULAR TAKİPSİZLİKLE SONUÇLANDI
Oran’ın verdiği bilgilere göre, tehdit edenlerin isimleri ve tehdit mailleri açıklığa kavuşturulmasına rağmen, şimdiye kadar yapılan bütün başvurular Ankara, İstanbul, Ankara cumhuriyet savcılıkları arasında yaklaşık 2 bin 784 kilometre gidip geldi ve dosyalar hakkında değişik gerekçelerle “takipsizlik” kararı verildi.
İMZA KAMPANYASI
Yargının Oran’a yapılan ölüm tehditlerine karşı duyarsızlığına karşılık, sivil toplum örgütleri ve duyarlı kesimler harekete geçti. Aralarında İsmail Beşikçi, Ragıp Zarakolu, Muzaffer Erdoğdu gibi isimlerin de olduğu çok sayıda kişi, http://gercek-inatcidir.blogspot.com/ adresi üzerinden imza kampanyası başlattı. Girişimciler, kampanyaya destek verilmesini ve Oran’ın da göz göre göre ölüme gönderilmemesi çağrısında bulundu. (HABER MERKEZİ)
 http://www.evrensel.net/news.php?id=8124

Yorumlar kapatıldı.