İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kiliseye Haç Tehdidine 4 Gözaltı

Trabzon’daki Santa Maria İtalyan Katolik Kilisesi’nin çatısındaki ışıklandırılmış haçın indirilmesi için kiliseye tehdit mesajları bırakan ve molotof kokteyli atan 5 kişiden 4’ü yakalanıp gözaltına alındı.

Trabzon’daki Santa Maria İtalyan Katolik Kilisesi’nin çatısındaki ışıklandırılmış haçın indirilmesi için kiliseye tehdit mesajları bırakan ve molotof kokteyli atan 5 kişiden 4’ü yakalanıp gözaltına alındı.
Trabzon’un Kemerkaya Mahallesi’ndeki Santa Maria İtalyan Katolik Kilisesi yerleşkesindeki lojman ve misafirhane binasının çatısında bulunan ışıklandırılmış haçın kaldırılmasını isteyen 5 kişilik bir grup, yılbaşı gecesi kilisenin önüne gelerek sloganlar atmaya başladı. Gruptaki kişiler ayrıca kilisenin bahçesine 2 molotof kokteyli ve üzerinde ‘1461 yılında fethedilen Trabzon Türktür Türk kalacaktır. T. İ. Ş. K. O. ‘ yazısı ile Türk bayrağı bulunan mektup attı. Molotof kokteylleri alev almazken, grup daha sonra kilise önünden ayrıldı.
5 AYLIK TAKİP DÜN SONUÇ VERDİ
Olayın ardından güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkılarak soruşturma başlatıldı. Kamera görüntülerinden tespit edilen Mustafa Samed Okan (24), Uğur Özdemir (22), Melikşah Atasoy (20) ve Burak Seis (19), 5 aylık takibin ardından dün akşam Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan operasyon sonucu Akçaabat İlçesi’ndeki evlerinde gözaltına alındı. Evde yapılan aramada olay günü giyilen siyah deri mont ve T. İ. Ş. K. O yazılı pankart ele geçirildi.
 Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinde suçlarını itiraf ederek pişman olduklarını ve olay sırasında yanlarında bulunan 5’inci kişinin de M. A. olduğu, şu anda askerde olduğunu söylediler.
 Bu kişiler ifadelerinde, T. İ. Ş. K. O. isimli örgütün açık adının Türk İslam Şeriat Komando Ordusu olduğunu, 1970’li yıllarda Ermeni Terör Örgütüne Karşı Abdullah Çatlı ve arkadaşları tarafından kurulduğunu ileri sürdü. Gözaltındaki 4 kişi sorgularının ardından Adliye’ye sevk edildi.
 Bilindiği gibi Trabzon’daki Santa Maria Katolik Kilisesi’nin İtalyan rahibi Andrea Santoro, 5 Şubat 2006’da ayin sırasında Oğuzhan Akdin tarafından tabancayla vurularak öldürülmüştü. Akdin, yargılandığı dava sonucunda 18 yıl 10 ay hapis cezası almıştı. – Trabzon
(Doğan Haber Ajansı) [2807159]

http://www.sondakika.com/haber-kiliseye-hac-tehdidine-4-gozalti-2807159/

Yorumlar kapatıldı.