İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ali Çınar’dan 14 Haziran Uyarısı

Türk Amerikan Toplumu temsilcilerinden Ali Çınar, Kongre’de Kaliforniya’yı temsil eden Ermeni yanlısı Kongre Üyeleri Adam Schiff ve Ed Royce, Illionis eyaleti Kongre Üyesi Robert Dold ve New Jersey Kongre Üyesi Frank Pallano’nun sözde Ermeni Soykırımını tanıyan bir yasa tasarısını yakında Kongre’ye sunmaya hazırlandıklarını belirterek, tasarı için Kongre’de destek aradıklarını belirtti.

4 Kongre Üyesinin meslektaşlarına yolladıkları Ermeni tasarısına destek mektubunda, 1,5 milyon Ermeni’nin katledildiği, Amerikan Arşivler Genel Müdürlüğü’nde konuya ilişkin birçok raporun bulunduğu ve Türklerin soykırım sözünü dile getirmelerinin dahi yasak olduğu gibi iddialara yer veriliyor. ABD genelinde 42 eyaletin sözde Ermeni soykırımı tanıdığı belirtilen mektupta, Amerikan Kongresi’nin ve Hükümetin sözde soykırımı tanıması gerektiğinin altı çiziliyor.
Ermeni soykırımı iddialarına karşı yıllardır mücadele veren Türk Amerikan toplumu temsilcilerinden Ali Çınar, ABD’nin dört bir yanındaki Türk vatandaşlarını kendi bölgelerindeki Kongre Üyesi ile irtibata geçerek, önümüzdeki günlerde Kongre’ye sunulabilecek tasarıya destek vermemelerini şimdiden talep etmelerinin önemli olduğunu belirtti.
“Son dakika çalışmaları yerine, bu tasarıyı baskı ile gündem dışı tutma imkânımız var” diyen Çınar, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Joe Boehner ve Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ileana Ros Lihtenen’in konuya ilişkin tutumlarının Türkiye lehinde olmasının avantaj olduğunun altını çizdi.
Türklerin , Amerika’da bu konuda mücadelesinin durmaksızın devam edeceğini belirten Çınar, Türk Amerikan toplumunu göreve çağırdı.

Turkishny.com

http://www.turkishactionalert.com/news/1438-ali-cnardan-14-haziran-uyars.html

Yorumlar kapatıldı.