İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan ve Gürcistan ruhani önderleri ortak bir bildiri yayımladılar

Dünya Ermenileri Katolikosu Garegin II; Tiflis ziyareti çerçevesinde Ermenistan ve Gürcistan ruhani önderleri ortak bir bildiri yayımladılar. Gruzia Online tarafından yayımlanan belgenin tam metnini sunuyoruz:«Biz Ermenistan ve Gürcistan ruhani önderleri 11 Haziran 2011’de Tiflis kentinde Hristiyanlık sevgisiyle donanmış halde karşılıklı alayış ve işbirliği anlaşmasıimzaladığımızı ve şu hususları ilân ediyoruz:

Ermenistan ve Gürcistan havarilerin I. yy.’da Hristiyanlık vaaz ettikleri kadim kültür ve tarihe sahip ülkelerdir.

Halklarımız binlerce yıl esnasında varlık ve kimliklerini korumak için mücadele etmişlerdir ve bu mücadelede biz sıklıkla yan yana durduk.

İyi komşuluk ve dostluk ilişkileri bugüne dek devam etmekte, Dünya Ermenileri Katolikosu ve refakatindeki kişilerin Gürcistan ziyaretini bunun şehadeti olarak kabul edebiliriz.

Bu ziyaret aramızda karşılıklı ilişkilerin daha da geliştiğini ve yeni bir aşamaya girdiğini, bunun Ermeni Apostolik Kilisesine Gürcistan’da ve Gürcü Ortodoks Kilisesine Ermenistan’da eşit ölçüde hukuki statü tahsis edilmesini ayrıca eşitlik ilkeleri zemininde Gürcistan’da Ermeni ve Ermenistan’da Gürcü Kiliselerinin açılmasını öngörmektedir.

Yukarda anılan kararların çözümü amacıyla:

-İkili Kiliselerarası İlişkiler Komisyonun kurulmasını,
-Ermenistan ve Gürcistan yönetimlerinden bu bildiride yer alan hususların mühletlerinde icarasına destek olmasını rica etmeyi, gerekli görüyoruz.»
Garegin II’nin ruhani önder Gürcistan ziyaretinin devam etmekte olduğunu kaydedelim.

Garegin II bugün Akhalkelek’e hareket etti

Gürcü Pirveli Ajansı’nın verdiği bilgiye göre, Garegin II, Gürcistan ziyareti çerçevesinde bugün 13 Haziran’da Akhalkelek’e hareket etti.
Verilen bilgide Garegin II ve beraberindeki heyetin Patrikhane ruhanileri ve yöresel yönetim organları idarecileri tarafından karşılandığı kaydedilmekte.

Konuklar için Akhalkelek’te Kraliçe Tamara heykeli yakınlarında bir etkinlik düzenlenecek, daha sonra konuklar manastırı ziyaret edecekler.

Heyet aynı zamanda Sp. Grigor Lusavoriç Kilisesi yanısıra Akhalkelek Hovhannes Tumanyan adını taşıyan 3 Ermeni okulunu ziyaret edecekler.

Katolikos Garegin II ve maiyetindeki heyetin Gürcistan ziyaretinin 10 Haziran’da başladığını ve 15 Haziran’da sona ereceğini kaydedelim.

Yorumlar kapatıldı.