İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Bartholomeos Ayine Katıldı

İzmir’in Selçuk İlçesi’ne bağlı Şirince Köyü’nden 89 yıl önce Yunanistan’ın Dion kentine göç eden Rumların çocukları ve torunları, atalarının yaşadıkları topraklara geldi…1922 yılında göç eden Rumların torunları Şirince Köyü’ne geldi. Yunan heyeti daha sonra St. Jean (Aziz Yahya) Kilisesi’nde düzenlenen ayine katıldı. St. Jean’ın mezarı bulunan ve Papa 6. Paul’un 1967 yılında dua ettiği antik kilisedeki ayine gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos’a konuk Yunanlılar arasında bulunan bir çocuk çiçek verdi. Mum yakan Patrik, daha sonra kendisine ayrılan yerde ayine katıldı. Midilli’den gelen papaz Kirilos Sikis’in yönettiği ayini izleyen patrik, daha sonra katılımcılara kutsanmış ekmek verdi. Bartholomeos, ayinin sonunda St. Jean’ın mezar taşını gösteren mermeri çömelerek öptü.

İzmir’in Selçuk İlçesi’ne bağlı Şirince Köyü’nden 89 yıl önce Yunanistan’ın Dion kentine göç eden Rumların çocukları ve torunları, atalarının yaşadıkları topraklara geldi. Yunan heyetin ayinine katılan Fener Rum Patriği Bartholomeos, “Kavga ve kargaşa ile hiçbir yere varılmaz” dedi.

1922 yılında göç eden Rumların torunları Şirince Köyü’ne geldi. Yunan heyeti daha sonra St. Jean (Aziz Yahya) Kilisesi’nde düzenlenen ayine katıldı. St. Jean’ın mezarı bulunan ve Papa 6. Paul’un 1967 yılında dua ettiği antik kilisedeki ayine gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos’a konuk Yunanlılar arasında bulunan bir çocuk çiçek verdi. Mum yakan Patrik, daha sonra kendisine ayrılan yerde ayine katıldı. Midilli’den gelen papaz Kirilos Sikis’in yönettiği ayini izleyen patrik, daha sonra katılımcılara kutsanmış ekmek verdi. Bartholomeos, ayinin sonunda St. Jean’ın mezar taşını gösteren mermeri çömelerek öptü.

Patrik Bartholomeos, ayinin ardından Selçuk Belediyesi’ni ziyaret etti. Bartholomeos, kendilerini “Şirinceli Dion’lular” olarak adlandıran vatandaşları adına Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür’e teşekkür etti. Yunanistan İzmir Başkonsolosu Hara Skolarikou, Dion eski belediye başkanı Grigoris Papachistos’un da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Bartholomeos, Yunanların ziyareti hakkında bilgi verdi. Bartholomeos, “Gelenler, buranın göçmenlerin torunlarıdır. Buraya gelmeleri kendileri açısından sevinç vesilesidir, duygulanıyorlar. Bizler de onların ruhani liderleri olarak bu kutsal yerlerde ayin yapmaya geldik. Ayin yapabilmek bizim için bir sevinç kaynağıdır. Bize yardımcı olan herkese teşekkürlerimizi sunarız. Burada sevgi ve dostluk hislerini buluyoruz ve tadıyoruz. Kapadokya, Sümela manastırında, her yerde yerel ahali bizi büyük bir sıcaklıkla kucaklıyor. Her hususta yardımcı oluyor en iyi intibalarla ayrılıyoruz. İnşallah gelecekte de olsun. Yalnız patrik ve patrikhane için değil, tüm ziyaretçilerimiz için bu barış ve beraberlik devam etsin. Çünkü ancak bu barış ve beraberlik içinde hakiki mutluluğu yaşayabiliriz. Kavga ve kargaşa ile hiçbir yere varılmaz. Aksine bütün mutluluğumuzu yitiriyoruz. Yüce Tanrı’nın bize bahşettiği nimetlerden istifade edebileceğimiz bu fani ömrümüzü birbirimizi severek, saygı göstererek, dinine, örfüne, kültürüne ve adetlerine saygılı kalarak kardeşçe yaşamalıyız” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür de, geçmişte yaşanan acıların bir daha yaşanmaması için çaba gösterdiklerini belirtti. Ülgür, “Bu topraklardan Yunanistan’a göç edenleri gidip bulduk. Yaşadıklarını, o dönemde yaşanan acıları ve problemleri dijital kayda aldık. Yaklaşık 600 saat tutan bu dijital kayıtları bu yılın sonunda açılacak Kent Belleği Evi’nde herkesin kullanımına açacağız. Bu çalışmayla mübadeleyi kayıt altına aldık” dedi. Başkan Ülgür, Kent Belleği Evi’nin açılışına Patrik Bartholomeos’u davet etti.

Yapılan konuşmalardan sonra Ülgür ile Bartholomeos birbirilerine karşılıklı hediyeler verdi. Patrik Bartholomeos’un Selçuk’a ziyaret sırasında sıkı koruma tedbirleri dikkat çekti. – İzmir / Selçuk (Doğan Haber Ajansı)

http://www.sondakika.com/haber-patrik-bartholomeos-ayine-katildi-2758379/

Yorumlar kapatıldı.