İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant Dink’in oğlu Arat Dink, Başbakan Erdoğan’a cevap verdi

Başbakan yazıyı ve Tarafı eleştirince, Dink yazılı açıklama yaptı: Başbakan, kendi anladığı gibi “o kanlı değil zanlı” dememiştir. Çiçek’in zanlı olduğunu ima edecek bir vurgusu olmamıştır.

*********************

Arat Dink, Başbakan ERdoğan’ın kendisine teessüf bildirip, Taraf’ı ise telin etmesine neden olan yazısına açıklık getirdi.

Dink, Tarafın gazetesinin haberinde şöyle diyordu: Başbakan’a, Cemil Çiçek için “kanlımız” deyip diyemeyeceğimizi sorduk. Kendisi bize “Kanlım deme, zanlım de” diyerek doğruyu gösterdi.

“BARİ”VURGUSUYLA SÖYLEDİ

Başbakan yazıyı ve Tarafı eleştirince, Dink yazılı açıklama yaptı: Başbakan, kendi anladığı gibi “o kanlı değil zanlı” dememiştir. Çiçek’in zanlı olduğunu ima edecek bir vurgusu olmamıştır.

Kars mitinginde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, suikasta kurban giden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in oğlu Arat Dink’in Taraf gazetesinde yayımlanan yazısına yanıt verdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Erdoğan, kendisinin Cemil Çiçek için “kanlı değil, zanlı” dediğini iddia eden Arat Dink’e “teessüf ettiğini” söyledi. Erdoğan, Arat Dink’in yazısını yayımlayan Tarafı da kınamayı ihmal etmedi.

0 çocuğa teessüf ederim Kars Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden Erdoğan, sözü dün Taraf’ta yayımlanan Arat Dink’in yazısına getirdi. Erdoğan’ın sözleri şöyleydi: “Bir gazete başlık atmış. O da güya Başbakan Yardımcım Cemil Bey’in (Cemil Çiçek) Dink’in oğlu tarafından söylenen bir şey İd ben böyle bir ifadeyi asla Başbakan Yardımcım için kullanmam. O’nun (Hrant Dink) ölümüyle ilgili ‘zanlı’ olarak ifade ı etmişim. O, ‘kanlı’ demiş, ben ‘hayır kanlı değil, zanlı’ demişim. Bu çocuk bunu söylemişse kendisine teessüf ederim. Ama bunu malzeme haline getiren o gazeteyi de huzurlarınızda kınıyorum, tel’in ediyorum.

Diasporanın etkisinden kurtulup Ermenistan’da biz adım atmasını beklerken, Ermeni yanlısı ne yazık ki bazı zihniyetten hala bu ülkede, onların avukatlığını üstlenmişler, bunu sürdürüyorlar.”

Yorumlar kapatıldı.