İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Genelkurmay hakkında soruşturma talebi

İHD, Genelkurmay Başkanlığı’nın, Batman Gümüşgörgü Jandarma Karakolu’nda askerlik yaparken hayatını kaybeden Ermeni er Sevag Şahin Balıkçı’nın ölümüne ilişkin, ailesine ve kamuoyuna yaptığı iki ayrı açıklamayı yargıya taşıdı.

İHD İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon üyeleri, Genelkurmay’ın Ermeni asker Sevag Şahin Balıkçı’nın önce ailesine, “En yakın arkadaşı ile şakalaşırken kaza kurşunu ile vuruldu” denilmesini ardından da “Tel örgü yapanların başında nöbet tutarken, badi’nin silahının ateş alması sonucu karın bölgesine isabet eden kurşunla yaşamını yitirdi” açıklamaları hakkında Ankara Cumhuriyet Savılığı’na iletilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Av. Eren Keskin, yapılan açıklamarın, “Olayın üstünü örtmeye, suçluyu korumaya, görevi kötüye kullanmaya” yönelik olduğunu söyledi. Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüsten Genelkurmay yetkilileri hakkında soruşturma açılmasını istediklerini belirtti.

Av. Keskin, Sevag Şahin’i öldüren kişinin kimliğinin Genelkurmay tarafından günlerce açıklanmamasını şüpheli bulduklarını söyledi. Keskin, “Ancak, 3 Mayıs günü bu kişinin adının Kıvanç Ağaoğlu olduğu kamuoyuna bildirildi. Tarafımızca sosyal paylaşım sitesi facebook’ta yapılan araştırmada, Ağaoğlu’nunu ‘ülkücü bir görüşe sahip’ olduğu öğrenildi. Ayrıca, Kıvanç Ağaoğlu ile Sevak Şahin Balıkçı’nın ‘iyi arkadaş’ olduklarına dair de hiçbir kanıt bulunmadığı tarafımızca bilgi edinilmiştir” dedi.

Eren Keskin, ayrıca, “Otopsi sonuçları beklenmeden, tanık ifadeleri ve gerekli deliller toplanmadan, şüpheliyi adeta koruyup olayı hafife indirgeyerek açıklama yapılması kuşkularımızı büyütmektedir” dedi.

Av. Keskin, Sevag Şahin’in Ermeni Soykırımı’nın yıldönümü olan 24 Nisan günü öldürüldüğünü hatırlattı. (ETHA)

Yorumlar kapatıldı.