İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CHP Heyetinden Ermeni Patrikhanesi’ne Ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Mari Gormezano’dan oluşan heyet Türkiye Ermenileri Patrikliği Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan’ı Patrikhane’de ziyaret etti.
Yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Korutürk, görüşmelerinde CHP’nin Lozan Antlaşması çerçevesinde azınlıklara tanınan bütün hakların arkasında olduklarını ifade ettiklerini söyledi.

    Korutürk, “Onlar da bizim partimizin yaklaşımı ve politikaları hakkında bilgi almaktan büyük memnuniyet duydular, başarılar dilediler. Projelerimizi çok içerikli projeler bunları anlattık. Azınlıklar da bizden ayrı insanlar değil herkese anlattığımız gibi onlara da anlattık.” dedi.

    Bir gazetecinin, “CHP’de Ermeni asıllı milletvekili adayı bulunmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusuna Korutürk, “Biz insanları, Ermeni, Rum, Yahudi, Kürt, Çerkez şeklinde ayırmıyoruz. Hepsini sırasına göre değerlendiriyoruz. Maalesef o 4 bin 300 kişi içerisinde çok değerli insanlar vardı. 550’ye indirilmek zorunda kalındı. Bunun indirilmesinden dolayı kimse mutlu değil bunu buraya indirenler de mutlu değil onun için de genel başkanımız vaatte bulundu ve gelecekte her yerde ön seçim yapacağız.” şeklinde cevap verdi.

 “Görüşme sırasında sözde Ermeni soykırımına ilişkin herhangi bir konuşma oldu mu?” sorusuna ise Korutürk, “Bu konu görüşülmedi, CHP’nin bu konudaki görüşü şu, biz bunların acı olaylar olduğunu biliyoruz ama iki tarafa da acı verdi bu olaylar. Bunların soykırım olarak adlandırılmasına taraftar değiliz. Tarihçiler otursunlar araştırsınlar kim kime ne yapmış bunu ortaya koysunlar. Ortaya bir şey çıksın ortaya çıkacak şey üzerinde tarihçiler mutabakatı olursa biz bunu kabul ederiz.” ifadeleriyle cevap verdi.

Yorumlar kapatıldı.