İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kahreden fotoğraf!

Senem Kaan
Ölümüne ilişkin tartışmalar sürerken, Sevag’ın tüfeği kazayla ateşleyen tertibiyle sarılıp çektirdiği fotoğrafı yürek yaktı…Olayın ardından suskun kalmayı ve soruşturmanın tamamlanmasını seçen Balıkçı ailesi ise evlerinin kapılarını VATAN’a açtı. Büyük bir acı yaşanan Kadıköy’deki evlerinde taziyeleri kabul etmeye devam eden Balıkçı ailesi, olayın arkasında art niyet aramadıklarını ancak şüphelerinin de devam ettiğini söyledi. Sevag’ın öğretmen annesi Ani Balıkçı, “Batman’da komutanlar bizi çok iyi ağırladı. Bizimle birlikte acılarımızı paylaştılar. Olayın gerçekleştiği yere kadar götürüp detaylı bilgiler verdiler. Ben bu olayın altında bir art niyet arayamam ama yine de şüphelenmemek elde değil” dedi.

 ***************************

Senem KAAN / VATAN İSTİHBARAT

Arkadaşının silahından çıkan kurşunla şehit olan Balıkçı’nın ailesi kapılarını VATAN’a açtı…

 Batman’da vatani görevini yaparken 24 Nisan Paskalya Bayramı’nda en yakın arkadaşının silahından çıkan kurşunla şehit olan Sevag Şahin Balıkçı’nın ailesi kapılarını VATAN’a açtı. Ölümüne ilişkin tartışmalar sürerken, Sevag’ın tüfeği kazayla ateşleyen tertibiyle sarılıp çektirdiği fotoğrafı yürek yaktı

Batman’ın Kozluk İlçesi Gümüşörgü Jandarma Karakolu’nda askerlik yapan Ermeni asıllı Türk vatandaşı Jandarma Er Sevag Şahin Balıkçı’nın terhisine 23 gün kalmıştı. Yıldız Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar mezunu Balıkçı ailesine kavuşmanın planlarını yaparken, Paskalya Bayramı’nın kutlandığı 24 Nisan günü arkadaşı Kıvanç Ağaoğlu’nun elinde bulunan G3 piyade tüfeğinin patlaması sonucu şehit oldu. Olayın meydana geldiği günün Ermeniler için özel olan Paskalya Bayramı’na denk gelmesi şüphelerin artmasına neden olurken, Sevag’ın ölümünün kaza olmayabileceği öne sürüldü.

‘Tosunum ne yapıyorsun?’

Olay günü yaşananlara şahit olan askerler ise ifadelerinde Sevag ve Ağaoğlu’nun çok yakın arkadaş olduklarını ve olayın şakalaşma sonucu sırasında geldiğini öne sürdü. Olayın görgü şahitlerinden Halil Ekşi, “Biz çalışırken Kıvanç tüfeği tam dolduruşa aldı. Sonra muhtemelen tüfeği şaka amaçlı olarak karşısında duran Sevag’a doğrulttu. Hepimiz gülüşüyorduk. Tüfek bir anda ateş aldı. Baktığımda Sevag’ın sağ yanından merminin girip soldan çıktığını gördüm” demişti. Bir başka görgü tanığı er Mehmet İdekçi ise, “Hem işimizi yapıyor hem sohbet ediyorduk. Bu sırada Sevag ve Kıvanç şakalaşıyordu. Sevag’a ‘Tosunum ne yapıyorsun?’ dedi. O da gülerek ‘Ağabey öyle deme bozuluyorum’ diye cevap verdi. Kıvanç şakalaşma sırasında tüfeği Sevag’a doğru tuttu. Kurma kolunu çekip bırakınca tüfek patladı. Muhtemelen tüfeğin dolu olduğunu unuttu” diye ifade verdi.

Şüphelenmemek elde değil

Olayın ardından suskun kalmayı ve soruşturmanın tamamlanmasını seçen Balıkçı ailesi ise evlerinin kapılarını VATAN’a açtı. Büyük bir acı yaşanan Kadıköy’deki evlerinde taziyeleri kabul etmeye devam eden Balıkçı ailesi, olayın arkasında art niyet aramadıklarını ancak şüphelerinin de devam ettiğini söyledi. Sevag’ın öğretmen annesi Ani Balıkçı, “Batman’da komutanlar bizi çok iyi ağırladı. Bizimle birlikte acılarımızı paylaştılar. Olayın gerçekleştiği yere kadar götürüp detaylı bilgiler verdiler. Ben bu olayın altında bir art niyet arayamam ama yine de şüphelenmemek elde değil” dedi.

Oğlum bana küs gitti

Bu hafta pazar günü anneler günü olduğunu hatırlatan Ani Balıkçı, “İçim çok buruk. Her anneler günü bana en güzel hediyeyi almaya çalışan güzel oğlum, bu anneler gününde yanımda olmayacak. En büyük üzüntüm ise oğlumun askere benimle küs olarak gitmesi. En asi zamanları olduğu için laf geçirmek zordu. Ben de bir anneyim. Hep dizimin dibinde olsun istedim. Bana kızgın gitti” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.