İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Haydi Bastil Meydanına!

Talat Paşa Komitesi, “Ermeni soykırımı yalanına” karşı Avrupa seferine çıkıyor. “Fransa dur! Soykırım yalanlarından vazgeç” sloganıyla Paris çıkarmasına hazırlanan komite, yarın Paris’in Bastil meydanında olacak. Ermeni soykırımını inkar edenlere ceza öngören yasa tasarısı Fransa Senatosu’nda 4 Mayıs’ta görüşülecek.

Talat Paşa Komitesi üyeleri ise bir gün önce, yarın saat 14.00 te Paris’in Bastil Meydanı’nda olacak. Tüm yurtseverleri Bastil meydanına davet eden Komite; “Türkiye’nin soykırım değil, vatan savunması yaptığını ve bugün de bunu sürdürdüğünü” haykıracak.

Komitenin “Fransa Dur! Soykırım yalanlarından vazgeç” sloganıyla çıktığı yolculuğa Fransız yazar Yves Benard da destek verecek. “Ermeni soykırımı ya bize öğretilen bir yalansa”  kitabının yazarı Benard Bastil meydanında bir açıklama yapacak.

Fransa Senatosu Anayasa Komisyonu; Ermeni soykırımını inkar edenlerin cezalandırılmasını öngören yasa tasarısını oybirliğiyle reddetmişti. Komisyonun gerekçeli raporunda “Yasama organlarının tarih yazamaması gerekir, tasarı Fransız Anayasası ve ifade özgürlüğüne aykırı” ifadeleri yer almıştı.

Senatör Jean Jacques Hyest;  “İnkar yasa tasarısı, Anayasa’ya uygunluğu ve yasa tekniği açısından incelendi. Tasarı pek çok açıdan anayasaya aykırılık içermesi nedeniyle gündeme bile alınamaz” dedi. 

Fransız Parlamentosu’nun alt kanadı olan Ulusal Meclis tarafından 12 Ekim 2006 tarihinde kabul edilen tasarı, “Ermeni soykırımını” inkar edenlerin 1 yıl hapis ve 45 bin Euro tazminata mahkum edilmelerini öngörüyordu. 
http://www.ulusalkanal.com.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=20522:-hayd-bastl-meydanina-tpk-soykirim-yalanina-kari-avrupa-seferne-cikiyor&catid=49:guencel-&Itemid=174

Yorumlar kapatıldı.