İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Şehit olduğunu kabul etmiyoruz”

Zetnep KurayOğlunun ölümde açık bir ihmal olduğunu söyleyen Anne Balıkçı, ‘’Başlarında nöbetçi astsubay görevini ihmal etti. Çiti yapanları korumak için koymuşlar başlarına. Ama nedense bu olaydan haberi yok’’ dedi. Detaylı bilgi almak için Pazartesi günü Batman Jandarma Komutanlığına gideceklerini söyleyen Anne, olayın detaylı bir şekilde araştırılmasınısağlayacaklarını söyledi.

24 Nisan günü Batman’ın Kozluk ilçesindeki jandarma karakolunda hayatını kaybeden Ermeni kökenli asker Sevag Şahin Balıkçı, Feriköy Surp Vartanants Kilisesi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Şişli Ermeni mezarlığında toprağa verildi. Sevag için Feriköy Kilisesinde yapılan cenaze törenine Hrant Dink’in eşi Rakel Dink de katıldı. Ermeni Patriklik Kilisesi Ruhani Meclis Başkanı Tatul Anuşyan’ın başkanlığında yapılan törene, Sevag’ın naşının Türk bayrağı sarılı olması ve askeri yetkililerin törene katılması Ermeni Cemaatinde tepkiye yol açtı. Törende vaaz veren Anuşyan “Devletimizin her kademesine, Genelkurmaya, Egemen Bağışa, Sevag’ın silah arkadaşlarına ve sivil toplum örgütlerine bu acı günümüze yanımızda olduğu için Patrikhane adına, cemaat adına teşekkür ediyorum” ifadeleri rahatsızlığa yol açtı.

 ‘SEVAG’IN ŞEHİT OLDUĞUNU KABUL ETMİYORUZ’

 Ölümü ailesine olaydan yaklaşık beş saat sonra bildirilen Balıkçı’nın ailesi kapsamlı bir araştırma istiyor. Bir binbaşının ölüm haberi verdiğini söyleyen Anne Balıkçı, ‘’Öldüreni içeri aldıklarını söylediler. Olay incelemenin devam ettiğini, vuran çocuğun tutuklandığını belirtiler. Ölmeseydi 20 gün sonra tezkeresini alacaktı” diye konuştu. Oğlunun silahları sevmediğini söyleyen Anne Balıkçı ;‘’Hümanist bir çocuktu.  Öyle silahlarla şakalaşacak bir çocuk değildi. Şakalaşarak öldüğüne inanmıyorum. Olayın araştırılmasını istiyorum. Sevag’ın şehit olduğunu kabul etmiyoruz. Bu ölümü kabullenemiyoruz” dedi.

AÇIK İHMAL VAR

Oğlunun ölümde açık bir ihmal olduğunu söyleyen Anne Balıkçı, ‘’Başlarında nöbetçi astsubay görevini ihmal etti. Çiti yapanları korumak için koymuşlar başlarına. Ama nedense bu olaydan haberi yok’’ dedi.  Detaylı bilgi almak için Pazartesi günü Batman Jandarma Komutanlığına gideceklerini söyleyen Anne, olayın detaylı bir şekilde araştırılmasını sağlayacaklarını söyledi.

Yorumlar kapatıldı.