İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lordlar Kamarası Üyesi Cox, Türkye’yi Soykırım Yapmakla Suçladı

İngiltere Parlamentosu’nun üst kanadı Lordlar Kamarası üyesi Barones Caroline Cox, ”1915’te meydana gelen olaylar soykırım olarak tanınmadığı sürece yaraların iyileşmeyeceğini” iddia etti. Çeşitli temaslar için Ermenistan’da bulunan Cox, Ermenistan Parlamentosu binasında düzenlediği basın toplantısında, 1915 olaylarıyla ilgili Türkiye’nin tutumunu eleştirerek, ”Türkiye’nin inkar politikası çok üzücüdür. Doğruyu söylemekten kaçması iyi değildir. Soykırımın inkar edilmesi bu tür olayların tekrarlanmasına temel oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.

Cox’un başkanlığında Ermenistan’ı ziyaret eden Lordlar Kamarası heyeti üyeleri de, ülkelerine döner dönmez 1915 olaylarıyla ilgili düşüncelerini meslektaşlarıyla paylaşacaklarını ve bu olayların ”soykırım” olarak tanınması için girişimlerde bulunacaklarını belirttiler.

 -YUKARI KARABAĞ SORUNU-

Cox, Karabağ sorununun barışçıl yollarla çözülmesini amaçlayan müzakereler sürecine Karabağ halkının da katılmasına izin verilmesi gerektiğini savundu.

Cox, ”Karabağ sorunu çok ciddi bir meseledir. Karabağ halkı adına konuşmak istiyorum, bence Karabağ halkına müzakere sürecine katılma hakkı tanınmalı” dedi.

Temasları kapsamında işgal altındaki Yukarı Karabağ’a da bir ziyaret gerçekleştiren Cox, söz konusu ziyareti ile ilgili olarak, ”Bizler, burada Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Minsk Grubu çerçevesinde kaydedilen ilerlemeye şahit olduk. Burada, Karabağ sürecinin ilkeler temelinde sürdürülmesi yönünde Ermenilerin gösterdiği iradeyi gördük. Ancak Azeriler de bu konuda işbirliği yapmalı” şeklinde konuştu.

 AA

http://www.turkishny.com/other-news/4-other-news/52703-lordlar-kamaras-uyesi-turkyeyi-soykrm-yapmakla-suclad

Yorumlar kapatıldı.