İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rus uzman: Soykırım konusunda Ermenilerin çabalarının tatmin anahtarı Erivan ve Diasporanın ortak işlemlerinde

 Rus Stratejik Kültür Fonu başkn yard. Andrey Areshev, Soykırım konusunda Ermenilerin çabalarının tatmin edilmemesine süper devletlerin isteksizliğinin mani olduğunu, anahtarın ise Erivan ve Diasporanın ortak işlemlerinde olduğunu belirterek ″Ve bu kaynağı, bugün olduğundan çok daha verimli kullanmak gerekir″ tavsiyesinde bulundu.

Ermenistan sadece Ermeni Soykırımının tanınması ve kınanması amaçlarına ulaşılmasında değil, aynı zamanda tazminat alınması meselesinde de jeopolitik gerçekleri ustaca  kullanmalı. Beyanat ″Osmanlı İmparatorluğunda Ermeni Soykırımına ilişkin Ermeni-Rus video konferansı esnasında Ermenistan Ulusal Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü direktörü Ruben Safrastyan’dan geldi. Safrastyan bu konuda uluslararası hukukun örnek olay yarattığını da sözlerinde kaydetti.
Video konferansın diğer bir katılımcısı Rus Stratejik Kültür Fonu başkn yard. Andrey Areshev, Soykırım konusunda Ermenilerin çabalarının tatmin edilmemesine süper devletlerin isteksizliğinin mani olduğunu, anahtarın ise Erivan ve Diasporanın ortak işlemlerinde olduğunu belirterek ″Ve bu kaynağı, bugün olduğundan çok daha verimli kullanmak gerekir″ tavsiyesinde bulundu.
http://news.am/tur/news/56024.html

Yorumlar kapatıldı.