İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Akdamar Adası çiçek açtı

Türkiye’nin en büyük gölündeki dört adadan biri olan ve Vaspurakan Kralı 1. Gagik tarafından 915-921 yılları arasında yaptırılan Ermeni kilisesini bünyesinde barındıran Akdamar Adası’nda badem ağaçlarının çiçek açması, adaya farklı bir güzellik kazandırdı.
 

Van Gölü’ndeki Akdamar Adası’nda çiçek açan badem ve kayısı ağaçlarının görüntüsü, ziyaretçilerini masalsı bir dünyaya götürüyor.
AA
Güncelleme: 11:34 TSİ 19 Nisan. 2011 Salı
VAN – Türkiye’nin en büyük gölündeki dört adadan biri olan ve Vaspurakan Kralı 1. Gagik tarafından 915-921 yılları arasında yaptırılan Ermeni kilisesini bünyesinde barındıran Akdamar Adası’nda badem ağaçlarının çiçek açması, adaya farklı bir güzellik kazandırdı.
Gevaş ilçesinden tekne ile 20 dakikada ulaşılan ada ile burada yer alan kilise, her mevsim yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.
Her yıl nisan ayından itibaren açmaya başlayan çiçeklerle bambaşka bir görünüme bürünen adada, yeşil ve beyaz, gölün maviliği ile karlı Artos Dağı bütünleşerek güzel bir görüntü oluşturuyor.
Doğa ve manzara fotoğrafçılarının Nisan sonu ve Mayıs ayında akın ettiği ada, eşsiz güzelliği ile misafirlerini adeta büyülüyor.
Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, Akdamar Adası’nın 15 Nisan itibarıyla yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradığını belirterek, ilkbaharın gelişi ile eşsiz bir güzelliğe bürünen adaya fotoğraf sanatçılarını ve gazetecileri beklediklerini söyledi.
Gevaş Tekneciler Kooperatifi Başkanı Recep Avcı da özellikle adanın bu aylarda bambaşka bir güzelliğe büründüğüne işaret ederek, ”Adanın insanı büyüleyen ve huzur veren bir havası var. Bu anlatılmaz yaşanır. Adayı ziyaret edenler bu güzelliğe aşık oluyor ve her yıl Nisan ayında tekrar ziyarete geliyor” dedi.

Yorumlar kapatıldı.