İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul’un Ermeni mimarları sergisi

İstanbul’un eşsiz sembolleri haline gelmiş ve 19. yüzyıl sonu İstanbul’da yaşayan 40 Ermeni mimarın imzasını taşıyan bu eserlerin fotoğraflarından oluşan sergi Bahçeşehir Üniversitesi’nde açıldı… Serginin küratörü Hasan Kuruyazıcı da hazırlık aşamasında serginin görsel ağırlığı olmasına dikkat ettiklerini ve Ermeni mimarların İstanbul’da yaptığı eserlerle ilgili yaklaşık 15 yıl süren bir çalışma yaptığını söyledi. Bahçeşehir Üniversitesi’ndeki sergi 30 Nisan’a kadar görülebilir.

 Kadıköy’dekİ Süreyya Sineması, İstanbul Boğazı’nın simgelerinden Çırağan Sarayı, Beyoğlu Ragıp Paşa Apartmanı ve daha niceleri.
İstanbul’un eşsiz sembolleri haline gelmiş ve 19. yüzyıl sonu İstanbul’da yaşayan 40 Ermeni mimarın imzasını taşıyan bu eserlerin fotoğraflarından oluşan sergi Bahçeşehir Üniversitesi’nde açıldı.
‘İstanbul’un Ermeni Mimarları’ adını taşıyan sergi, Kurtuluş, Taksim, Pangaltı, Cihangir, Tarlabaşı, Tünel, Galata, Eminönü ve Mahmutpaşa’da sokak sokak gezilerek yapılan taramaların sonucunda oluşan görsel kayıtları içeriyor. Küratörlüğünü mimar Hasan Kuruyazıcı’nın üstlendiği sergide ziyaretçiler, binalar ve mekanlar hakkında, gösterilen kısa filmler sayesinde bilgi edinme şansı yakalıyor. Serginin küratörü Hasan Kuruyazıcı da hazırlık aşamasında serginin görsel ağırlığı olmasına dikkat ettiklerini ve Ermeni mimarların İstanbul’da yaptığı eserlerle ilgili yaklaşık 15 yıl süren bir çalışma yaptığını söyledi. Bahçeşehir Üniversitesi’ndeki sergi 30 Nisan’a kadar görülebilir.
 http://www.stargazete.com/kultursanat/istanbul-un-ermeni-mimarlari-sergisi-haber-344216.htm

Yorumlar kapatıldı.