İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Parlamento, Rus askeri üssü ile ilgili anlaşmada değişiklikler öngören protokolü kabul etti

16 Mart 1995 tarihinde imzalanan anlaşmada yapılan değişikliklere göre “Ermenistan’daki Rus askeri üssünün Rusya Federasyonu’nun menfaatini koruma fonksiyonu gerçekleştirmesinin yanı sıra Ermeni Silahlı Kuvvetleriyle birlikte Ermenistan’ın güvenliğini sağlıyor”. Değişikliklere göre Rusya Federasyonu, Ermenistan’ın güvenliğini sağlamak için Ermenistan’ı modern silahlar ve askeri araçlarla donatacak. Bu protokolle Ermenistan’daki Rus askeri üslerin 25 yıldan 49 yıla çıkarılması da öngörülüyor.

Bugün Ermenistan Parlamentosu’nda 20 Ağustos 2010 tarihinde Yerevan’da Ermenistan ile Rusya arasında imzalanan Gümrü’daki Rus askeri üssü ile ilgili anlaşmada değişiklikler öngören 5 sayılı protokol 1’e karşı 80 oyla kabul edildi.
16 Mart 1995 tarihinde imzalanan anlaşmada yapılan değişikliklere göre “Ermenistan’daki Rus askeri üssünün Rusya Federasyonu’nun menfaatini koruma fonksiyonu gerçekleştirmesinin yanı sıra Ermeni Silahlı Kuvvetleriyle birlikte Ermenistan’ın güvenliğini sağlıyor”.
Değişikliklere göre Rusya Federasyonu, Ermenistan’ın güvenliğini sağlamak için Ermenistan’ı modern silahlar ve askeri araçlarla donatacak. Bu protokolle Ermenistan’daki Rus askeri üslerin 25 yıldan 49 yıla çıkarılması da öngörülüyor.
 http://www.tert.am/tr/news/2011/04/12/base/

Yorumlar kapatıldı.