İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni giysileri dans ediyor

Özlem Ertan
Talar Müzik ve Dans Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Geleneksel Ermeni Kıyafetleri Defilesi’nin alışılageldik defilelere benzemediği, gösteri başlar başlamaz belli oldu. Defileyi düzenleyen bir müzik ve dans topluluğu olunca şarkıların ve dansların etkinlikte önemli bir rol oynaması kaçınılmazdı tabii ki. Gösteride ilk olarak Talar Müzik Topluluğu ile Korosu, ünlü Ermenistanlı besteci Haçadur Avedisyan’ın şarkılarını seslendirdi. Sonra da bir folklor gösterisi tadında geçen ‘Geleneksel Ermeni Kıyafetleri Defilesi’ başladı.

    Ne zaman Kumkapı’ya gitsem bu eski semtin bakımsız evlerle çevrelenmiş sokaklarında Ermenice konuşan birilerine rastlıyorum. Ne zaman Kumkapı’ya gitsem bu eski semtin bakımsız evlerle çevrelenmiş sokaklarında Ermenice konuşan birilerine rastlıyorum. Çünkü Kumkapı’da sadece İstanbullu değil, çalışmak için Türkiye’ye gelen çok sayıda Ermenistanlı Ermeni de yaşıyor. Önceki akşam, Türkiye Ermenileri Patrikhanesi’nin karşısındaki Kazaz Artin Amira Salonu’nda düzenlenen ‘Geleneksel Ermeni Kıyafetleri Defilesi’ne giderken de akşam rüzgârına karışan Ermenice kelimeler çarptı kulaklarıma. Biraz sonra etrafımı Ermenice kelimelerin ve Ermeni müziğinin tamamen saracağını düşünerek yürüdüm.
Talar Müzik ve Dans Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Geleneksel Ermeni Kıyafetleri Defilesi’nin alışılageldik defilelere benzemediği, gösteri başlar başlamaz belli oldu. Defileyi düzenleyen bir müzik ve dans topluluğu olunca şarkıların ve dansların etkinlikte önemli bir rol oynaması kaçınılmazdı tabii ki. Gösteride ilk olarak Talar Müzik Topluluğu ile Korosu, ünlü Ermenistanlı besteci Haçadur Avedisyan’ın şarkılarını seslendirdi. Sonra da bir folklor gösterisi tadında geçen ‘Geleneksel Ermeni Kıyafetleri Defilesi’ başladı. Haçadur Avedisyan, Vağarşak Godoyan gibi bestecilere ait eserlerin yanında, anonim Ermeni ezgileri de, farklı dönemlere ve yörelere ait geleneksel Ermeni giysilerini salonun ortasına kurulan podyumda dans ederek sunan dansçılara eşlik etti.
Yazının devamı: http://www.taraf.com.tr/haber/ermeni-giysileri-dans-ediyor.htm 

Yorumlar kapatıldı.