İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cavakhk’taki Ermeniler’den Yerevan’a çağrı: Cavakhk’ın proplemlerine daha çok dikkat edin!

Samtskhe-Cavakhk Sivil Toplum Örgütleri Kurulu’nun temsilcileri “A-İnfo” Derneği Başkanı Artak Gabrielyan ve “Lernaşkharh” Derneği Başkanı Valeri Arabyan, bugün Yerevan’da gazetecileriye biraraya geldi. Cavakhk bölgesinin gürcüleştirilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Gabrielyan ve Arabyan, Ermenistan’ın, Gürcistan’a Cavakhk’a özerklik verilmesi, Cavakhk’taki Ermeniler için vize kolaylığı taleplerinde bulunması gerektiğini açıkladı.Valeri Arabyan “Bugün Cavakhk’taki durum siyasi ve sosyal ekonomi açısından çok ciddidir. Ermeni okulları kapatılıyor, baskılar artıyor, Ermenice ders saatleri azaltılıyor. Ermenistan hükümeti isterse bazı sorunlar çözülebilir “ diye konuştu.

Samtskhe-Cavakhk Sivil Toplum Örgütleri Kurulu’nun temsilcileri “A-İnfo” Derneği Başkanı Artak Gabrielyan ve “Lernaşkharh” Derneği Başkanı Valeri Arabyan, bugün Yerevan’da gazetecileriye biraraya geldi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gabrielyan ve Arabyan, Yerevan’a Cavakhk’taki problemleriyle daha çok uğraşma çağrısında bulundu.
Cavakhk bölgesinin gürcüleştirilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Gabrielyan ve Arabyan, Ermenistan’ın, Gürcistan’a Cavakhk’a özerklik verilmesi, Cavakhk’taki Ermeniler için vize kolaylığı taleplerinde bulunması gerektiğini açıkladı.
Valeri Arabyan “Bugün Cavakhk’taki durum siyasi ve sosyal ekonomi açısından çok ciddidir. Ermeni okulları kapatılıyor, baskılar artıyor, Ermenice ders saatleri azaltılıyor. Ermenistan hükümeti isterse bazı sorunlar çözülebilir “ diye konuştu.
Öte yandan iki gün önce Ermenistan Eğitim ve Bilim Bakanı Armen Aşotyan, Gürcistan’daki Ermeni okullarında yeni eğitim-öğretim yılında Ermenice ders saatinin artacağını açıklamıştı.
Bakan Aşotyan, konuyu daha önce Gürcistan Eğitim ve Bilim Bakanı ile görüştüğünü ve Ermenice ders saatinin artması üzerinde bir mütabakata vardıklarını belirtmişti.
Aşotyan “Gürcistan’daki Ermeni okullarında Ermenice dersinin haftalık ders saati sayısı 7-8′den 5′e indirilmişti. Ancak yeni eğitim-öğretim yılında Ermenice dersi haftada 7-8 saat olarak okutulacak” diye konuşmuştu.
 http://www.tert.am/tr/news/2011/04/01/javaxq/

Yorumlar kapatıldı.