İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Suriye Ermeni toplumu temsilcisi: Ermeni toplumu kendini iyi hissediyor, gündelik hayatını normal mecrasında sürdürüyor

″Ermeni toplumu kendini iyi hissediyor, gündelik hayatını normal mecrasında sürdürüyor.″ İlgili açıklama NEWS.am muhabirine açıklamada bulunan Suriye Emeni toplumu temsilcisi, ″Pyunik″ Fonu başkanı  Gabriel Çemberciyan’dan geldi. Çemberciyan sadece Ermeni toplumunun değil, Suriye’de varolan siyasi durumun da aynı zamanda sakin olduğunu belirterek ″Suriyeye ilişkin dışardaki haberler çok abartılmış durumda. Ülkede herhangi bir tehlike yok.  

Biz burada yaşıyoruz, ancak tehlikeli herhangi bir şeye tanık olmadık. Suriyeye ilişkin dışardaki haberler yüzlerce kez abartılmış durumda.″ dedi.
Çemberciyan, Ermeni toplumunun önceden olduğu gibi şimdi de ülkenin yönetimdeki iktidarını desteklediğini hatırlattı.
Geçtiğimiz günlerde Suriye’nin başkenti Şam’da güvenlik güçleri onlarca göstericiyi dağıtmıştı. Gösteri İçişleri Bakanlığı önünde meydana gelmiş, görgü tanıklarının ifadesiyle olayda yaralılar ve tutuklular bulunmaktaydı.
Hükümet tarafından konan resmi yasağa rağmen Şam’da yüzlerce yurttaş bir protesto gösterisi düzenleyerek siyasi tutukluların serbest bırakılmalarını talep etmişledi.
Protesto gösterisini 21 tutuklu yakını başlatmıştı. Belli bir süre sonra rejim taraftarları ″Sevgili devlet başkanını ruhumuz ve kanımızla koruyalım″ sloganlarını attıkları bir karşı gösteri düzenlendi.Ayrıca bugün de göstericiler ve emniyet güçleri arasında çatışma olduğunu kaydedelim.

Yorumlar kapatıldı.