İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Hrant İçin Geldik, Şık Nereden Çıktı?’

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink‘in öldürülmesine ilişkin davanın 17. duruşması öncesinde Dink‘in yakınları ve arkadaşları, protesto yürüyüşü düzenledi. Bazı eylemcilerin Ahmet Şık‘ın resmi ile kitabının kapağını taşıması tartışmalara neden oldu. Bir bayan eylemci, “Ben Hrant için buradayım. Ahmet Şık ve Nedim Şener, Hrant hakkında yazdıkları için gözaltında değiller.” diyerek Şık‘ın fotoğraflarının taşınmasına tepki gösterip gruptan ayrıldı. !!! 

‘Hrant Dink‘in arkadaşları‘ isimli gurubun düzenlediği protesto yürüyüşüne yaklaşık 200 kişi katıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş sırasında, kalabalık, ‘Faşizme inat kardeşimiz Hrant‘, ‘Unutmayacağız, affetmeyeceğiz‘ şeklinde sloganlar attı.
Dolmabahçe’de toplanan eylemciler farklı bir yürüyüş yaptı. Ergenekon tutuklusu Ahmet Şık‘ın “İmamın Ordusu” adlı kitap çalışmasına el konulmasına tepki gösteren grup, Şık’ın kitabının kapağını bastırarak yürüyüş yaptı. Sadece kapaktan oluşan kitabın yanı sıra grup, Şık’ın fotoğraflarını da taşıdı. Bu arada bir bayan eylemci, “Ben her duruşmaya Hrant Dink için geliyorum. Ahmet Şık ve Nedim Şener, Hrant hakkında yazdıkları için gözaltında değiller.” diyerek Şık’ın resminin ve kitabının kapağının taşınmasına tepki gösterdi. Bayan eylemci, tepkilerini dile getirdikten sonra gruptan ayrıldı.
Beşiktaş meydanında buluşan eylemciler adına açıklama yapan sanatçı Ayçan Damgacı, Darbe planlarında Dink’in öldürülmesinde ‘operasyon’ diye söz edildiğine değindi. Er ya da geç Hrant’ı öldürtenlerin hesap vereceğini söyleyen Damgacı, “Arkadaşımızın öldürülmesine katılan, karışan, katilleri kollayan, suçlu ve kusurlu resmi görevlileri koruyan kim varsa hesap verecek. Bundan kaçamayacaklar.” dedi.
Cumhuriyet tarihinin en önemli devasını yürüten kişilerin yayımlanmamış kitapları toplatmak fantezileriyle uğraştığını belirten Damgacı, “Bu uğraşları bırakmalı, sanal alemden gerçek dünyaya geçmeleri gerekiyor. Devlet içinde yuvalanmış faşizan darbe örgütlenmeleriyle adı asla yan yana gelmeyecek insanların üstüne gidilmesi sadece haksızlık değil, adaletin yoluna dikilen bir engeldir.” diye konuştu
Cihan
http://www.beyazgazete.com/haber/2011/03/28/hrant-icin-geldik-sik-nereden-cikti.html

Yorumlar kapatıldı.