İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2015 Ermeni meselesiyle hesaplaşma yılı olacak

Davutoğlu, “2015, Ermeni meselesi başta olmak üzere bizimle tarihi hesaplaşma yapmak isteyenlerle yüzleşme yılımız olacaktır” dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk Ocakları İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen ”Büyük Türkiye’ye Doğru” sempozyumuna katıldı. Gündeme ilişkin bir konuşma yapan Davutoğlu, “2015, Ermeni meselesi başta olmak üzere bizimle tarihi hesaplaşma yapmak isteyenlerle yüzleşme yılımız olacaktır” dedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk Ocakları İstanbul Şubesi tarafından Ali Emiri Kültür Merkezinden düzenlenen ”Büyük Türkiye’ye Doğru” sempozyumuna katıldı. Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, ”Geleceği inşa etmek için gerçekten bu yüzyılın muhasebesini doğru bir zeminde yapma ihtiyacımız var. Sadece Türk ocakları değil bütün millet olarak yüzyılın meydan okumalarını, getirdiği yeni imkanların ve risklerin değerlendirilmesi ihtiyacı ile karşı karşıyayız.
Tesadüf değil
Trablusgarp harbinin yüzüncü yılında Türkiye Libya meselesinin yine en merkezinde en önemli aktör olarak Libya’daki kardeşlerimizin yanındayız. Libya’nın derdini kendi derdimiz olarak görüyoruz. Çünkü 1911’de tam yüzyıl önce Mustafa Kemaller, Enver Beyler herkes Trablusgarp’ta Bingazi’de bir vatan toprağını müdafaa ettiler” dedi. “2015 yılı Çanakkale’nin yüzüncü yılı olacak” diyen Davutoğlu, “Ermeni meselesi başta olmak üzere bizimle tarihi hesaplaşma yapmak isteyenlerle yüzleşme yılımız olacaktır. 2023 Cumhuriyetimizin 100. yılı. Cumhuriyetin 100. yılında tarihi bir milleti birleştirmenin eşiğindeyiz” diye konuştu.
Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizler tarihte tekrar özne olacağımızın inancını taşıyoruz. Zorluklarla karşılaşabiliriz ancak biz hiçbir zaman tarihte edilgen unsur olmadık olmayacağız. Hedefimiz komşu ülkeler başta olmak üzere, komşu bölgelerle tam ve mutlak anlamda bütünleşmek. Aramızdaki psikolojik duvarları yıkmak, tarihi normalleştirmek, ekonomileri birleştirmek, siyasi olarak en üst düzeyde temasları sağlamak ve bize insanlarla kader birliği yapmak istiyoruz.
Türkiye, Birleşmiş Milletler Konseyi’ne 60 yıl sonra tam üye oldu. 2 sene önce 153 oyla seçildik. BM tarihinde bu bir rekordur. Önümüzdeki seçimde tekrar aday olacağız. İstiyoruz ki Türkiye her konuda BM’nin içinde olsun. Her uluslar arası örgütte var olacağız. Çünkü artık büyük Türkiye’nin Anadolu ve çevre coğrafyalar arasında kalsın istemiyoruz. Bunun özeti ise Türklerin tarihe muhteşem dönüşüdür.”
 http://www.sabah.com.tr/Dunya/2011/03/26/2015_ermeni_meselesiyle_hesaplasma_yili_olacak

Yorumlar kapatıldı.