İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zirve Yayınevi Katliamında Çarpıcı Bilgi

Türkiye 20 Nisan 2007 yılında Malatya’dan gelen haberle şok oldu. Haber bültenleri 3 kişinin boğazları kesilerek öldürüldüğü duyuruyordu. Öldürülenlerin misyonerlik faaliyeti yaptığı ve cinayetin milliyetçi duygularla işlendiği belirtildi. Failler Emre Günaydın ve arkadaşları yakalandı ancak olayın perde arkası aydınlatılamadı. Bu arada yeni bir gelişme yaşandı ve Ergenekon Silahlı Terör Örgütü iddiasıyla sürdürülen soruşturma kapsamında 5’i muvazzaf 7 kişi Zirve Yayınevi Cinayetini azmettirdikleri suçlamasıyla tutuklandı.

http://trt.net.tr/Haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=4a0e5d35-24cd-4429-9f59-b914a2cb0822 
Ergenekon soruşturması Zirve Yayınevi katliamına uzanırken soruşturmayla ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıkmaya başladı.
Türkiye 20 Nisan 2007 yılında Malatya’dan gelen haberle şok oldu. Haber bültenleri 3 kişinin boğazları kesilerek öldürüldüğü duyuruyordu. Öldürülenlerin misyonerlik faaliyeti yaptığı ve cinayetin milliyetçi duygularla işlendiği belirtildi.
Failler Emre Günaydın ve arkadaşları yakalandı ancak olayın perde arkası aydınlatılamadı. Bu arada yeni bir gelişme yaşandı ve Ergenekon Silahlı Terör Örgütü iddiasıyla sürdürülen soruşturma kapsamında 5’i muvazzaf 7 kişi Zirve Yayınevi Cinayetini azmettirdikleri suçlamasıyla tutuklandı.
Tutuklananlar arasında Eski Malatya Jandarma Alay Komutanı Mehmet Ülger, İnönü Üniversitesi Öğretim elemanı Ruhi Abat da var.
Zanlıları Savcı Öz Sorguladı
Mahkemenin zanlıları “Kasten birdan fazla kişinin öldürülmesine azmettirmek”, “Ergenekon Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçlamasıyla tutukladığı öğrenildi.
Böylece, Danıştay Cinayeti ve Cumhuriyet Gazetesinin bombalanmasının ardından, üç kişinin boğazı kesilerek öldürüldüğü Zirve Yayınevi Katliamı da Ergenekon üyelerinin bir eylemi olarak kayıtlara girdi.
O Toplantıyı Kabul Ettiler
Zanlılara savcılık ve emniyet sorgusunda, bir jandarma karakolunda yapıldığı iddia edilen toplantıya ait ses kaydının sorulduğu öğrenildi.
Zanlıların ses kaydını kabul ettikleri ve “Burada muhbirimiz bize bilgi veriyordu, bu tür toplantıları muhbirlerimizle sık sık yapardık” karşılığı verdikleri önü sürüldü.
Ses kaydında cinayetin nasıl işlendiği, emrin nasıl verildiği, kimin cinayette kaç para aldığı şeklinde konuşmaların olduğu belirtiliyor.
Ergenekon Sanıklarına Uzanabilir
Ayrıca iddiaya göre operasyonları başlatan gizli tanık ifadelerinde Zirve Yayınevi cinayetlerinin kimler tarafından planlandığının yer aldığı belirtiliyor. Soruşturmanın başka Ergenekon sanıklarına da kayabileceği değerlendiriliyor.
Kafes Eylem Planı’nda Operasyon Deniyordu
Ergenekon kapsamında ele geçirilen ve azınlıklara yönelik kanlı eylemler içeren Kafes Operasyonu Eylem Planı’nda, Hrant Dink cinayeti, Zirve Yayınevi katliamı ve Rahip Santoro cinayetleri için “operasyon” deniliyordu.

Yorumlar kapatıldı.