İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Altı Muvazzafa Zirve Sorgusu

Bahar Kılıçgedik
Ergenekon kapsamında derinleştirilen Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınan altısı muvazzaf subay, dokuz kişi İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.
Ergenekon soruşturması kapsamında üç Hıristiyan misyonerin vahşice öldürüldüğü Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün gözetiminde yapılan operasyonda geçen hafta gözaltına alınan altısı muvazzaf subay, dokuz kişi Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Ergenekon kapsamında derinleştirilen Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınan altısı muvazzaf subay, dokuz kişi Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.
Adliyeye ilk olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan eski Malatya İl Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger, İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Ruhi Abat ile beraberindeki bir kişi getirildi. Ardından ise İstanbul Merkez Komutanlığı’ndan altı muvazzaf subay getirildi. Hakim ve savcıların kullandığı kapıdan adliyeye alınan askerlerden birinin koltuk değneği kullandığı görüldü.
Şüpheliler Ergenekon soruşturması kapsamında Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından sorguya alındı.
Gizli tanık ve ses kaydı
Jandarma istihbaratında çalıştığını belirten ‘gizli tanık’ 24 Aralık 2010 tarihinde Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’e ifade vererek Zirve Yayınevi’ne ilişkin önemli iddialarda bulunmuştu. Gizli tanığın anlatımlarının ardından Savcı Öz’e posta yoluyla gönderilen bir CD’de ise cinayetin tüm ayrıntılarını anlatan bir ses kaydı bulunduğu belirtilmiş ve operasyon emri verilmişti. CD’deki ses kaydında Malatya Organize Sanayi Jandarma Karakolu’nda gerçekleşen bir toplantıda konuşaların yer aldığı öne sürülmüştü.
http://www.taraf.com.tr/haber/alti-muvazzafa-zirve-sorgusu.htm

Yorumlar kapatıldı.