İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kıtalar ötesinde, Türk, Ermeni ve İran dostluğu

New York’ta tasarım dolu özel gece.İran asıllı Farah Amin ve genç Türk iş kadını Emel Dilek, New York’un güzide otellerinden Surrey Hotel’in Kral dairesinde, moda tasarımcıları Nima ve Silvik Pogosyan için özel bir tanıtım gecesi düzenlediler…New York sosyetesinin davetli olduğu gecede, tasarımları sergilenen moda tasarımcı Silvik Pogosyan’ın Ermeni asıllı ve Nima’nın da, İran asıllı olmasının yanında, etkinliğin düzenleyicilerinden olan Türk asıllı Emel Dilek’in deyimiyle ”Siyasetin hiç önemsenmediği barış ve tasarım dolu çoşkulu atmosfer”, geceyi farklı kıldı. Dilek, etkinlikle ilgili olarak ayrıca, ”Siyaseti hiç önemsemeden, okyanus ötesinde, burada New York’ta, Ortadoğu’lu arkadaşlarımızı desteklemek istedik” diye görüş bildirdi.

http://www.turkishjournal.com/i.php?newsid=9239&title=K%C4%B1talar-%C3%B6tesinde,-T%C3%BCrk,-Ermeni-ve-%C4%B0ran-dostlu%C4%9Fu:-New-York’ta-tasar%C4%B1m-dolu-%C3%B6zel-gece 

16 Mart 2011 Çarşamba
NEW YORK (Turkish Journal)
İran asıllı Farah Amin ve genç Türk iş kadını Emel Dilek, New York’un güzide otellerinden Surrey Hotel’in Kral dairesinde, moda tasarımcıları Nima ve Silvik Pogosyan için özel bir tanıtım gecesi düzenlediler.
New York sosyetesinin davetli olduğu gecede, tasarımları sergilenen moda tasarımcı Silvik Pogosyan’ın Ermeni asıllı ve Nima’nın da, İran asıllı olmasının yanında, etkinliğin düzenleyicilerinden olan Türk asıllı Emel Dilek’in deyimiyle ”Siyasetin hiç önemsenmediği barış ve tasarım dolu çoşkulu atmosfer”, geceyi farklı kıldı. Dilek, etkinlikle ilgili olarak ayrıca, ”Siyaseti hiç önemsemeden, okyanus ötesinde, burada New York’ta, Ortadoğu’lu arkadaşlarımızı desteklemek istedik” diye görüş bildirdi. Gelirinin yüzde 10’nun yardım amaçlı olduğunu bildiren Türk iş kadını Dilek’in bu organizasyonu, yeni kurduğu pazarlama ve danışmanlık şirketinin ilk işlerinden biri oldu.
Tasarladığı ürünlerini 5. Cadde’deki ünlü Saks firmasında satan Nima’yı tercih edenler arasında, Elizabeth Hurley ve bir çok sinema ve eğlence dünyasının ünlüleri de yer alıyor. Eğitimini, ünlü tasarım okulu Parsons’da bitirme tezinin ardından ”Golden Thimble Award” ödülünü alarak tamamlayan Nima, New York en fazla gelecek vaadeden genç tasarımcıları arasında gösteriliyor.
Gecede tasarladığı mücevherleri sergileyen Silvik Pogosyan da davetlilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Ev sahibi Surrey Hotel
New York’ta ”Upper East Side” bölgesinin en lüks otellerinden biri olan Surrey Hotel’in Genel Müdürlüğünü yapan Spencer Wadama da, etkinliğe destek verenler arasında yer aldı. Wadama, 18 yılldır Ritz Carlton groubunda çalışarak, Surrey Hotel ve SPA en üst noktasına kadar ulaşmış.
Genç ve başarılı Türk iş kadını
Otomotiv endüstrisinde 10 yıldan fazladır görev yapan ve American-Turkish Society’nin de üyesi olan Emel Dilek, Türk kadınını Amerika’da başarıyla temsil eden isimler arasında yer alıyor. Dilek, ”Luxury Marketing ADvice, LCC” adlı kendine ait pazarlama ve danışmanlık şirketini yönetiyor.

Yorumlar kapatıldı.