İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 96. Yılı

Eskişehir’de, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 96. Yılı etkinlikleri kapsamında Yunuskent Anaokulunda resim yarışması düzenlendi… Çanakkale’de hiç şehit vermeyen tek bir ilimiz bile yok, Türkler ile et tırnak gibi kaynaşan gayrimüslim vatandaşlarımızdan da vatanı için hayatını verenler olmuştu.

http://www.haber3.com/canakkale-deniz-zaferinin-96.-yili-721687h.htm 
Eskişehir’de, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 96. Yılı etkinlikleri kapsamında Yunuskent Anaokulunda resim yarışması düzenlendi.
Yarışmada 5 yaşındaki Ahmet Destici ile 6 yaşındaki Çağatay Uçak birinci oldu. Dereceye giren öğrenciler, resim sergisini birlikte açtılar.
Etkinliğe, Okul Müdürü Aynur Biçen, Eğitim Birsen Şube Başkanı İsmail Altınkaynak, öğrencilerin velileri ile davetliler katıldı.
Biçen, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Deniz Zaferi’nin, bir milletin varoluş mücadelesi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
“Bir düğüne gider gibi kurşunlara atılan kahraman askerimizin destanıdır. Bu zafer, anaların biricik evlatlarını bağrına basıp, başına kurbanlık koyun gibi kınalar yakıp cepheye gönderdiği bir savaştır. Çanakkale, inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı koymadaki üstün başarısını gösteren bir mücadelesidir. Çanakkale’de hiç şehit vermeyen tek bir ilimiz bile yok, Türkler ile et tırnak gibi kaynaşan gayrimüslim vatandaşlarımızdan da vatanı için hayatını verenler olmuştu. Bugün de onları anmak amacıyla bir resim yarışması düzenledik. Çocuklarımız büyük zaferi resmettiler.”
Eğitimciler Birliği Sendikası Başkanı İsmail Altınkaynak da günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı.

Yorumlar kapatıldı.