İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Soykırım’ avukatları mahkemelik

Tolga TANIŞ
ABD’nin California Eyaleti’nde, dört ay önce, Adana’daki İncirlik Üssü’nün aslında Ermenilere ait olduğu iddiasıyla Türkiye Cumhuriyeti aleyhine 64 milyon dolarlık tazminat davası açan Ermeni avukatlar, eski ortaklarıyla birbirlerine girdiler. Los Angeles’ın ünlü Ermeni avukatı Mark Geragos, ortağı Brian Kabateck ile birlikte eskiden Ermenilerin sözde soykırım iddiasıyla sigorta şirketlerine karşı açıkları davada beraber çalıştıkları Vartkes Yeghiayan ve Rita Mahdessian’ı dolandırıcılık iddiasıyla dava etti. Geragos; Yeghiayan ve Mahdessian’ın sigorta şirketlerinden 1915 Olayları’nda ölen Ermeniler için sulh yoluyla alınan tazminatları hayali yardım kuruluşlarına aktarıp iç ettiklerini savundu.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/17281727.asp?gid=200
Dolandırıcılık suçlaması
New York Life, Axa gibi sigorta şirketleri aleyhine açılan tazminat davaları, sigorta şirketlerinin tazminat ödemeyi kabul etmesi üzerine 2004 ve 2005’te sulh yoluyla sonuçlanmıştı. Anlaşma gereği de alınan tazminatın bir kısmı, Ermenilerin Türkiye’ye karşı yönelttikleri soykırım suçlamalarını savunmak için kurulan örgütlere aktarılacaktı.
Geragos, işte açtığı davada iki avukatın bu noktada dolandırıcılık yaptıklarını savundu. Buna göre yardım kuruluşlarına ayrılan 3 milyon dolarlık fonun 300 bin doları, iki avukat tarafından adresi Champs Elysee Caddesi’nde gösterilen ama aslında var olmayan “Conservatoire de la Memoire Armenienne” adlı bir örgüte yollandı. Buradan da parayı kendileri aldı.
17 milyon dolar ‘cukka’
Ermeni avukatlar, şimdi Los Angeles’ta görülecek dava öncesi birbirlerini suçluyorlar. Geragos, bu durumun aşırı derecede rahatsız edici olduğunu belirtirken, Kabateck ise kişisel olarak midesinin bulandığını söylüyor. Karşı taraf ise dava yüzünden Geragos ve Kabateck’i suçluyor. Yerel bir gazeteye konuşan Yeghiayan, iki avukatın şimdiye kadar bu tür Ermeni davalarından 17 milyon dolar “cukka ettiklerini” ancak şimdi soykırım davalarından soyutlandıkları için sinirlendiklerini, o yüzden iftira attıklarını iddia ediyor.

Yorumlar kapatıldı.